Ale

Polisen Daniel ryter ifrån efter trimolycka: ”Ta ansvar för barnen”

Av: 

Jonathan Lundberg

NYHETER

Trimmade fordon, mopeder på gångbanor och epatraktorer som kör i 80-100 kilometer i timmen.

Nu har polisen Daniel Hjerpe tröttnat på föräldrar som inte tar ansvar för sina motorburna tonåringar:

– Ta ett snack med era ungdomar om hur man ska bete sig.

I Bohus skadades häromdagen två ungdomar allvarligt i en trafikolycka. I krocken tros en trimmad moped ha varit inblandad.

Det fick polisen i Kungälv och Ale, med kommissarie Daniel Hjerpe i spetsen, att skriva ett uppmärksammat Facebookinlägg:

”Har ni koll på de fordon som era ungdomar framför? Det är nämligen ni som föräldrar som är ansvariga för att de fordon som används av era ungdomar är korrekta och framförs på ett lagligt sätt.”

Fler ansvarslösa föräldrar

Daniel Hjerpe menar att problemet med trimmade fordon funnits länge, men att föräldrar tar mindre ansvar för sina barn nu än när han började arbeta som polis för 15 år sedan.

– Det finns tyvärr de som vet att ungdomarna kör för fort, men som inte tycker det är så farligt. Det är lite illavarslande, säger Hjerpe.

Polisen i Ale får klagomål på ungdomar som kör trafikfarligt nästan varje dag. Ibland handlar det om trimmade fordon som kör i 80–100 kilometer i timmen på kommunens gångbanor.

– Det skapar en stor otrygghet bland dem som bor i området. Framför man en motocross på gångbanor så finns det stor risk att andra oskyddade trafikanter drabbas, säger Daniel Hjerpe.

”Ta ett snack”

I Facebookinlägget riktar sig polisen till föräldrarna – och ber dem ta ett större ansvar för barnens trafikvanor.

– Min uppmaning är att ta ett snack med era ungdomar om hur man ska bete sig. Provkör deras fordon så att de går som det är tänkt och se till att de framförs på rätt ställe, är det till exempel crosscyklar ska de inte köras någon annanstans än på en crossbana, säger Daniel Hjerpe.

ANNONS

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ däck tryggt och enkelt hos Dackonline!

Extern länk från Däckonline SE

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Tonåring körde trimmad A-traktor – nu döms mamman

ÄMNEN I ARTIKELN

Ale

Kungälv

Trafik

Trafikbrott