Gnesta

Marcus tvingades avliva vildsvinen – efter smitolyckan

Av: 

Babs Drougge

NYHETER

Jägaren Marcus Josefsson fick rycka ut och avliva vildsvinssuggan som lämnats åt sitt öde. Efter ytterligare makabra fynd vill han gå ut med en uppmaning.

– Man blir ju förbannad. Vi vet ju inte alls hur länge de har lidit, säger Marcus Josefsson.

Det var en joggare som hörde av sig till Marcus Josefsson, 30, under måndagsförmiddagen. Kvinnan hade joggat förbi ett vildsvin som satt ensam på en åker i Gnesta och såg ut att må dåligt.

När Marcus kom dit kunde han snabbt konstatera att svinet var förlamat i bakdelen och fick avliva henne på fläcken. Suggans spenar bar fortfarande spår efter kultingarnas di och när Marcus började söka i området anade han oråd.

– När vi kom upp på vägen såg vi att det var väldigt mycket blod och även att det låg tarmar på vägen. Den här suggan hade inga ytliga skador, så vi började titta runt lite. I diket såg vi att det låg en svart gris till som också levde, men som jag fick avsluta lidandet för, säger Marcus Josefsson.

Sex döda kultingar

Men de makabra upptäckterna tog inte slut där. Bredvid den andra suggan låg två döda kultingar, och på andra sidan diket tre ungar till. Marcus kontaktade polisen, som hittade ytterligare en död kulting efter att ha skickat ut en eftersöksjägare.

Totalt åtta djur, sex kultingar och två vuxna vildsvin, hade fått sätta livet till. Marcus är upprörd över att djuren tvingats lida i onödan.

– Det är inte roligt att de ska ligga där, vi vet ju inte när de blev påkörda. Vi kom dit ganska sent och det var ju tack vare den här joggaren som fick syn på dem. Vi vet ju inte alls hur länge de har lidit.

Måste ringa polisen

Den som kör på vilt är enligt lag skyldig att anmäla detta till polisen, även om man själv inte kan se några skador på djuret.

Marcus Josefsson känner en vrede gentemot den som troligtvis kört på vildsvinen utan att slå larm. Han vill nu uppmana alla som råkar ut för en viltolycka att anmäla.

– Man blir ju förbannad att ingen har rapporterat att man har kört på dem. Viltolyckor är sådant som händer, men man ska ju alltid ringa polisen så att det kan komma ut en eftersöksjägare så snabbt som möjligt och avsluta lidandet för djuren, säger Marcus Josefsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

Inga-lill såg pojkarna stena ungarna till döds

ÄMNEN I ARTIKELN

Gnesta

Trafikolyckor

Vildsvin