Nyheter

Rån i västern-stil i bygdegård

NYHETER

En pokerturnering i en bygdegård stormades i natt av fyra maskerade rånare med dragna pistoler.

Scenen utanför Strömstad skulle lika gärna kunna ha tagits ur en västernfilm.

– De tvingade ner spelarna på golvet och rånade dem, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Ett gäng norrmän hade hyrt Hogdals bygdegård söder om Strömstad i går kväll, för en pokerturnering. Men mitt under spelet rusade plötsligt fyra maskerade personer in – med dragna pistoler. Klockan var då mellan 01 och 01.30 på morgonen.

– De tvingade ner spelarna på golvet och tillgrep deras tillhörigheter, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Några skott avlossades inte och ingen kom till fysisk skada. Men de 13 festdeltagarna blev av med bland annat kontanter, klockor och mobiler. Hur stor summa kontanter som stulits är ännu inte känt, men i dag kommer polisen att höra om alla inblandade för att få en mer detaljerad helhetsbild.

– Vi vet inte om det var ett kompisgäng eller något mer organiserat, det är lite sådant vi måste utreda nu också, säger Christer Fuxborg.

Festdeltagarna chockade

Larmet om rånet kom vid halvtvåtiden natten till torsdagen.

– Festdeltagarna var chockade och bedrövade över det inträffade, säger Christer Fuxborg.

Rånarna försvann i en bil och den norska polisen har kontaktats om rånarna skulle ta sig över gränsen. Tio poliser i Västra Götaland jobbar just nu med att följa upp spår som rånarna lämnat efter sig.

– Vi ska inte säga att de försvann utan ett spår, säger Christer Fuxborg.

– Vi har en del att jobba på nu så får vi se hur det går.

Enligt Anne-Maj Oskarsson på bygdegården är ingenting förstört. Men hon säger att det ändå känns obehagligt.

– Jag har gått i bygdegården i många år och det är klart att det är tråkigt att det händer någonting sådant. Nu är det inte säkert att de som hyrt den vågar sig hit någonting mer, säger hon.

Det är inte första gången det sker hemskheter på Hogdals bygdegård. I augusti 2002 hittades en ännu oidentifierad man svårt bränd, troligtvis mördad, utanför gården.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter