Nyheter

Tioåring misstänks ha dött av svält

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

En tioårig pojke som hittades död i Oslo i somras misstänks ha dött av svält.

Det visar den rättsmedicinska rapporten, enligt norska TV2.

Pojkens mamma misstänks nu för brott.

Det var i augusti i år som pojken hittades död i en lägenhet i Oslo i augusti. Pojkens mamma, som är i 30-årsåldern, ringde 112 och berättade att hennes son var död.

Enligt den preliminära obduktionsrapporten dog pojken troligen av svält. Det rapporterar norska TV2.

Polisen förtegen

Mamman misstänks nu för brott och anklagas för grov vanvård av barnet. Hon ska utredas av rättspsykiatriska experter, enligt tidningen VG.

Samtidigt som mamman ska genomgå en psykiatrisk undersökning kommer en utredning genomföras av Oslo län för att ta reda på vad socialtjänsten, barnskyddet,har gjort för pojken innan han dog.

Polisen i Oslo vill i dagsläget inte kommentera uppgifterna om att pojken ska ha svultit ihjäl.
- Jag vill inte kommentera detta. Vi väntar på den slutliga obduktions uttalande som kommer i mitten av november, uppger polisen Pål-Fredrik Hjort Kraby till VG.

Mamman nekar till brott

Hjort Kraby säger att den preliminära obduktionsrapporten kom några dagar efter det att pojken hittades död i sitt hem, och att det är den ligger till grund för brottsmisstankarna mot mamman.
Kvinnan, som häktades i måndags, nekar till brott. Hennes advokat Björn Rudjor menar att hon och hennes barn inte fått någon hjälp av samhället.
- Det är oerhört tråkigt att ingen lade märke till detta, så att pojken kunde ha räddats. Då tänker jag på de myndigheter som varit i kontakt med pojken och hans mamma, säger han.
Efter det att kvinnan genomgått den planerade undersökningen, som tar åtta veckor, kommer det fattas beslut om hur man ska gå vidare med ärendet.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: