Bingo som livsstil

NYHETER

Bingochatten har blivit ett sätt att umgås

Bingon har alltid varit mer än bara ett spel. Det har alltid varit ett sätt att träffa vänner, skvallra och umgås. Dessa värden har inte försvunnit bara för att den mesta Bingon spelas på Bingosajter på nätet. Även nätbingon har sitt sociala forum – de populära Bingochatterna.

Foto: Man kan träffa nya vänner framför datorn - på Bingochatten.

Bingochatterna är digitala forum som finns i anslutning till varje Bingospel. Ofta är det den chatt där den högsta jackpotten för tillfället finns (och alltså också de flesta spelarna) som är mest aktiv. Alla som är med och spelar kan läsa vad som står och lägga in egna kommentarer.

Online samtalar Bingospelarna med varandra via de mycket omtyckta chattarna som finns i anslutning till varje spel. De diskuterar tankar kring spelet och hejar fram varandra. Bingospelet och samtalen i chattrummen är ett sätt att stifta nya bekantskaper. Allt kan diskuteras och vissa träffar vänner för livet via chatterna.

Bingovärdar viktiga - även på nätet

Samtalet i chatten hålls igång med hjälp av Chattvärdar. De är några stycken och finns där varje dag. De samtalar och svarar på frågor om Bingot.

Spelarna lär känna de olika chattvärdarna, och har sina favoriter. Sedan ser de till att vara inne på chatten när favoriten är där. Chattvärdarna känner spelarna, skämtar och är trevliga. De blir som extra Bingovänner.

Speciella regler och språk

I chatten är det nästan alltid trevlig stämning. Man uppmuntrar, retas och hejar på varandra. Det finns vett och etikett och regler för vad man får och inte får skriva. Är någon för otrevlig, använder ett ovårdat språk eller i övrigt inte håller god ton kan han eller hon stängas av från chatten.

Det viktiga när man chattar är att snabbt och enkelt uttrycka för de andra vad man känner eller tänker, precis som i ett vanligt samtal. Därför har “chattspråket” i datavärlden utvecklats till något annat än vanligt skriftspråk. Det är nästan som ett skrivet talspråk. Ofta kommer förkortningarna från engelskan – det vanligaste språket i den digitala världen. Vanliga skrivregler och grammatik struntar man glatt i, bara man gör sig förstådd.

Lina Thorén/MiniMedia