”Ryssland är starkare än USA”

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Familjen Kozulin från staden Kirov chattade med Aftonbladet.ses läsare

Familjen Kozulin från staden Kirov chattade med Aftonbladet.ses läsare.

Inställningen till Putin, jämställdheten och barnomsorgen var ämnen som chattarna ville veta mer om.

Sara säger: Hejsan familjen Kozulin! Hur tror ni att ert liv kommer förändras när Putin inte längre är president?

Familjen Kozulin säger: Vi tror inte att så mycket kommer att förändras, livet kommer att fortsätta som vanligt. Men det som många är oroliga för är att priserna ska stiga efter valet. Det är många som tagit lån före valet för att man är rädd för att den ekonomiska situationen ska förändras efteråt.

robnys säger: Vad tycker ni är det bästa med Putin respektive det sämsta?

Familjen Kozulin säger: Det bästa är att han är nära folket och att levnadsnivån har stigit. Det sämsta är att pensionärerna inte fått det bättre, de har det fortfarande dåligt.

Hanna säger: Hejsan! Jag undrar om män och kvinnor är jämställda i Ryssland. Har ni typiska kvinno- och manssysslor i hemmet?

Familjen Kozulin säger: Aleksandr: Jämställdheten är god i Ryssland, kvinnor jobbar i affärsvärlden precis som män. Hemma hos folk är det naturligtvis olika, men hemma oss gör vi allt lika. Jag kan städa lika väl som Katja kan skruva i en lampa.

Snoop Dogg Rulez =) säger: Yo , if You could choose ANY person in the world to become president of Russia , who would you choose ?

Familjen Kozulin säger: Aleksandr: Jag kan inte säga någon speciell person, men jag tycker att det ska vara en man.

Maria säger: Hur fungerar barnomsorgen i Ryssland?

Familjen Kozulin säger: Det finns dagis, men det har börjat kosta mer. Å andra sidan har man infört ett system där föräldrar får ett bidrag till dagisavgiften. Men det börjar bli ont om dagisplatser, det föds fler barn än tidigare så det blir köer.

Golfer säger: Har ni råd att åka utomlands på semester ...eller var tillbringar ni den?

Familjen Kozulin säger: Ja, det har vi råd med. Vid nyår åkte vi till Egypten. Tidigare år har vi alltid rest till södra Ryssland på semester.

Josef Stalin säger: Saknar ni inte tiden då moder Ryssland var en av världens två supermakter och vi levde under kommunismens glansdagar? Min fråga är önskar ni att återgå till USSR? / Kamrat Josef V Stalin.

Familjen Kozulin säger: Det fanns både plus och minus under Sovjet-tiden, men på det hela taget vill vi inte tillbaka till den tiden. Dessutom var vi barn då, så det är lite svårt för oss att bedöma. Och vad det gäller Ryssland som stormakt tycker vi att Ryssland är starkt som det är idag, starkare än USA.

Pontus säger: are you thinking to vote in the election. If not, why?

Familjen Kozulin säger: Ja, det ska vi göra.

Micson säger: Kommer ni överhuvudtaget att märka att ni fått en ny president? I så fall hur?

Familjen Kozulin säger: Vi tror att det kommer att märkas på något sätt. Den största fråga är om den stabilitet som finns idag kommmer att finnas kvar efter valet.

Karin säger: Hur är synen på människor från Tjetjenien i Ryssland? Finns det motsättningar och rasism?

Familjen Kozulin säger: Vi upplever inte att det finns någon motsättning. De tjetjener som lever här behandlas som alla andra.

Lee säger: Vad har ni för förhoppningar om framtiden, eran och barnens ?

Familjen Kozulin säger: Vi drömmer naturligtvis om att kunna lägga en god grund för vår dotter ekonomiskt. Vi försöker arbeta så mycket som möjligt för att kunna skaffa henne en lägenhet när det blir dags, och bekosta hennes utbildning. Och så skulle vi vilja ha en större lägenhet i framtiden. Aleksandr: Jag skulle också vilja ha en ny och fin bil, gärna en Volvo.

Karin säger: Alexander: Varför tycker du att presidenten ska vara man?

Familjen Kozulin säger: Jag skulle inte vilja att landet styrdes av en kvinna. Det har alltid varit män i ledningen och jag vill att det fortsätter vara så. Jekaterina: Jag håller med. Kvinnor är mer känslosamma, män är bättre på att fatta snabba beslut. Men jag tycker att det är viktigt att det sitter kvinnor i regeringen.

Mattias säger: Vilken är den konstigaste lagen ni har? och varför?

Familjen Kozulin säger: Lagen om att man inte får dricka alkohol på allmän plats är lite konstig eftersom inte en enda människa följer lagen. Men så är det med ganska många lagar.

Moderator säger: Tack familjen Kozulin för er tid och svar, tack alla läsare för era frågor!

Familjen Kozulin säger: Vi tackar så mycket för alla intressanta frågor och vi är glada över att folk i Sverige intresserar sig för Ryssland, och till och med för lilla Kirov.

Publicerad: