Storbrand i Swedbanks lokaler

avCaroline Olsson, Sofie Strandberg

En kraftig brand utbröt på onsdagskvällen i Swedbanks it-avdelnings lokaler på Stora Essingen i Stockholm.

Ett 40-tal brandmän arbetade med att släcka elden och vid halv ett-tiden var branden fortfarande inte under kontroll.

– Vi har skickat in rökdykare, säger Tomas Lundén på Stockholms brandförsvar.

Larmet om branden inkom till Stockholms brandförsvar vid halv tio-tiden på onsdagskvällen. Det var ett automatlarm som kom från Swedbanks it-avdelnings lokaler på Stora Essingen i Stockholm.

– Banken har en stor datahall och administration där, men inga pengar. Det ryker väldigt från datahallen, säger Mikael Gustavsson, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till aftonbladet.se.

När räddningstjänsten kom till kontorshuset var branden på våningsplan fyra fullt utvecklad. Ett 40-tal brandmän från sju stationer arbetade med att släcka elden. Rökdykare gick in i lokalen och man angrep även elden från stegar. Vid halv ett-tiden var branden fortfarande inte under kontroll och släckningsarbetet väntas fortsätta under natten.

Vid elva-tiden fanns det inga indikationer på att branden på it-avdelningen ska beröra bankkunderna. Brandorsaken är oklar men det finns ingen misstanke om brott.

– Först måste räddningstjänsten kunna gå i lokalerna innan vi vet vad som orsakat branden, säger Anna Hammarskiöld, vid Swedbanks pressjour.