Palins fick ny miljongarderob

Publicerad:
Uppdaterad:
Sarah Palins klädkonto har ökat rejält sedan hon blev utsedd till vicepresidentkandidat till John McCain.
Foto: ap
Sarah Palins klädkonto har ökat rejält sedan hon blev utsedd till vicepresidentkandidat till John McCain.

NYHETER

Presidenternas valkampanjer i USA lämnar ingenting åt slumpen.

Sedan Sarah Palin utsågs till John McCains parhäst har republikanerna shoppat kläder och accessoarer för över en miljon kronor till Alaskaguvernören.

Vicepresidentkandidaten Sarah Palins numera ofta efterhärmade stil är långt ifrån billig. 150 000 dollar, över 1,1 miljoner kronor, har spenderats på att styla Sarah Palin och hennes familj sedan början av september. Det visar dokument från den republikanska partiledningen som nyhetssajten Politico tagit del av.

Barngrejer för flera tusen

Räkningar från klädaffärer och varuhus visar på stora kostnader för kläder, smink och frisörbesök som inte fanns innan McCain utsåg sin vicepresidentkandidat.

Inköp för över 2 200 kronor i den tjusiga barnaffären Pacifier tyder också på att minstingen i familjen Palin försetts med en kampanjstil.

”Anmärkningsvärt”

Men att lägga resurser på politikernas utseenden är inte okontroversiellt och hos republikanerna tonar man ned utläggen.

– Med alla viktiga frågor som landet står inför just nu är det anmärkningsvärt att vi lägger ned tid på att prata om byxdressar och blusar, säger Tracey Schmitt, talesperson för McCain och Palin, till Politico. Hon tillägger att kläderna är tänkta att gå till välgörande ändamål när kampanjen är över.

TT

Publicerad: