”Han har klarat tiden i häktet bra”

avRobert Triches

Artisten har bara haft tankarna på sin hustru, enligt advokat Salomonsson

I flera veckor har den 42-årige artisten suttit häktad.

I dag kunde han återförenas med sin hustru som han misstänks ha misshandlat.

– Han har hela tiden bara tänkt på sin hustrus välbefinnande, inte sig själv, säger advokat Ola Salomonsson.

Rättegången i Stockholms tingsrätt i dag blev en känslosam upplevelse för artistens unga hustru som tagit sin man i försvar. I dag kom uppgiften från henne att skadan som hon fick i huvudet natten mot den 14 september i år kom sig av att hon och maken bråkade och kom i kamp om ett tungt blockljus. När mannen tappade taget slog kvinnan ljuset med stor kraft i huvudet på sig själv, hävdar hon.

Skyddar männen

– Visst är det så att misshandlade kvinnor ofta skyddar sina män, men jag tycker nog att hustrun i det här fallet gav en otroligt god och självupplevd beskrivning av händelseförloppet som känns äkta.

Kvinnans påstående motsades av en kvinnlig chefsöverläkare som studerat rättsintyget för åklagarens räkning. Enligt läkaren är det omöjligt att med egen kraft slå ett blockljus i huvudet på sig själv och åstadkomma en så allvarlig skada som kvinnan fick. Den läkare som gjorde den första bedömningen av rättsintyget är av motsatt åsikt och hördes även han i dag.

Bekymrad

– Jag är lite bekymrad över de olikartade medicinska bedömningarna av skadan, säger Salomonsson. Jag tror inte att den kvinnliga läkaren som vittnade har fattat vad kvinnan har sagt om händelseförloppet. Och jag har funderat på om just bedömningen av skadan inte är värd att undersöka noggrannare till en eventuell prövning i hovrätten.

Varför gjorde du inte det redan inför tingsrätten?

– Jag har inte haft den möjligheten eftersom min klient suttit häktad, säger Salomonsson. Nu kan jag bara ha förhoppniggen att tingsrätten väljer att vara försiktiga i bedömningen av hur skadan kan ha uppstått.

Hur har din klient klarat tiden i häktet?

– Han har genomgående haft sina tankar på hur hans hustru mår och hur hon ska klara den kommande rättegången. Hans fokus har hela tiden legat hos henne, inte hos sig själv. Sedan har han också gett en eloge till häktespersonalen som han har blivit mycket bra behandlad av.

Och dagens frisläppande var inte oväntad, oavsett utgången i målet?

– Nej, inte alls. Jag har sagt till honom att han skulle bli fri i dag. Det kanske var lite vågat, men allt tydde ju på det.