”Hög lön är viktigast”

NYHETER

Krig om ungdomarna när det krisar i kommunerna

1 av 4 | Foto: Ställer krav Sabina Öhlund, 22, Karolina Henriksson, 18, Sofie Ingström, 21, och Josefine Winnerhed, 21 – från Småland – nöjer sig inte med subventionerade sommarstugor eller gratis busskort. ”Lönen är trots allt viktigast. Betalar de dåligt söker man sig någon annanstans”, säger Sofie Ingström som pluggar till socionom.

Extra semester, billiga sommarstugor och högre lön.

Så ska kommuner och landsting värva ungdomar när fyrtiotalisterna pensioneras.

– Det kommer att bli krig om arbetskraften, säger Anna-Lena Danielsson i fackförbundet SKTF.

De kommande tio åren pensioneras en fjärdedel av personalen – 200 000 personer – i kommuner och landsting.

Mängder av ung nyutbildad personal måste värvas om skolan och vården ska fungera. Samtidigt hamnar jobben i offentlig sektor långt ner på ungdomarnas önskelista.

Beredskapen dålig

Men beredskapen är dålig hos cheferna, visar en ny undersökning som fackförbundet SKTF gjort. Bara hälften av kommunerna och landstingen har en plan för hur ekvationen ska gå ihop.

– Vissa har inte förberett sig alls. Man verkar tro att det ska ordna sig ändå, säger Anna-Lena Danielsson som sitter i SKTF:s förbundsstyrelse.

SKTF har också frågat ungdomar om vad som skulle kunna locka dem till den offentliga sektorn.

Förutom självklarheter som högre lön och fasta jobb finns mer originella förslag som gratis frukt, en extra semestervecka för småbarnsföräldrar och subventionerade sommarstugor.

”Mer attraktiva”

– Man måste göra arbetsplatserna mer attraktiva över hela linjen. Konkurrensen kommer att bli stenhård, säger Anna-Lena Danielsson.

Pär Fridlund, personalchef i Järfälla kommun, är en av dem som börjat planera för pensionsavgångarna. Han är positiv till förslagen, särskilt de som gäller småbarnsföräldrar.

”Måste profilera oss”

– Kan vi hjälpa folk att hitta en bra balans mellan familj och arbete, har vi en stor konkurrensfördel. Vi måste profilera oss, så är det. Annars missar vi nästa generation.