Magasin retuscherade bort revben

avOscar Nelson

NYHETER

Ett japanskt modemagasin har retuscherat bort revbenen på modellen Karlie Kloss.

Photoshop-putsningen har skapat en storm av kritik mot magasinet.

Att magasin retuscherar bilder och försöker få modeller att se smalare är inte någon hemlighet.

Nu har det Japanska modemagasinet Numéro gjort en omvänd retuschering, skriver Daily Mail.

Bilderna på modellen Karlie Gloss, 20, är tagna av fotografen Greg Kadel. På originalbilden lutar sig Kloss tillbaka med händerna bakom huvudet och modellens revben blir synliga.

Tog bort revbenen

I Numéros oktobernummer har revbenen tagits bort vilket har skapat storm av kritik mot magasinet. Kritikerna menar på att Kloss kropp visar på en modell med en smal kropp och att revbenen syns är helt normalt eftersom de visar på en smal människa som lutar sig tillbaka.

Men enligt Daily Mail togs inte revbenen bort av estetiska skäl utanför för att undvika den kontrovers som uppstod senast Karlie Kloss poserade naken i ett magasin.

I Italienska Vouges decembernummer publicerades nakenbilder på Kloss, bilder som senare dök upp på flera pro-anorektiska hemsidor.

Konstigt att boka för smala tjejer

Den före detta supermodellen Emma Wiklund har inte själv sett bilderna på Karlie Gloss och är inte insatt i bakgrunden till varför bilderna retuscherades. Men hon tycker att det är konstigt att man bokar en modell som man tycker är för smal.

– De som har ansvaret för det här är det som bokar för smala tjejer, säger hon.

Att modellbilder retuscheras är inget nytt och enligt Emma Wiklund förskönas bilder hela tiden.

– Det retuscherade bilderna finns överallt i dag, det både förstoras, förminskas och tas bort. Alla borde vet om att det inte är på riktigt. Tyvärr vet inte all det.