Kommunalrådet: Välkommen hem!

NYHETER

Ingvar Kamprads beslut att flytta hem togs i dag emot med glädje i Älmhult.

– Det är jätteroligt, det känns riktigt varmt i hjärtat, säger Elizabeth Peltola (C), kommunalråd i Älmhults kommun.

Foto: Elizabeth Peltola (C), kommunalråd i Älmhults kommun.

I Älmhult har ryktet redan gått under några veckor.

Ingvar Kamprad har under den senaste tiden tillbringat allt mer tid hemma på gården norr om Älmhult. Det har viskats om att han nu planerar att flytta hem.

– Det var inte en jätteöverraskning när jag fick beskedet. Men så länge det är på ryktesstadiet så vet man inte om det är någon bäring i det eller inte, säger Elizabeth Peltola, kommunalråd i Älmhults kommun.

Hoppas på en kopp kaffe

Nu väntar ett varmt välkomnade för Ingvar Kamprad. Precis som alla andra nya kommuninvånare kommer han att få ett välkomstbrev undertecknat av Elizabeth Peltola. Men i just Ingvars fall kan det också dyka upp någonting annat.

– Vi har inte riktigt hunnit fundera kring det ännu men vi får hitta på någonting som känns vettigt. Det vore trevligt att träffa Ingvar igen och ta en kopp kaffe åtminstone och så får vi se om vi kommer på något mer, säger Elizabeth Peltola.

Inget pengaregn över Älmhult

Något pengaregn över Älmhult tror kommunalrådet däremot inte att det kommer att bli. Det kommunala skatteutjämningssystemet gör att pengarna, oavsett hur mycket Kamprad kommer att betala i skatt, sprids ut över landet. Det är dessutom statlig skatt om det rör sig om avkastning på kapital.

Elizabeth Peltola hoppas däremot kunna engagera Kamprad i flera kommunala projekt.

– Vi vet att han vurmar jättemycket för att hela kommunen ska leva. Det vore roligt om det fanns något sådant vi kan samarbeta kring, säger hon.

Men störst av allt, säger hon, är glädjen över att ha honom på hemmaplan.

– Det är jätteroligt, det känns riktigt varmt i hjärtat. Det är många här som har jobbat med honom i många år och det känns fantastiskt att ha honom på hemmaplan igen, säger Elisabeth Peltola.