Man död under åkgräsklippare

Av: Henrik Lundgren, Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Kai Rehn
91-årige mannen dog efter olycka med sin gräsklippare – grannen Staffan Häldebring sörjer: ”Fruktansvärt, han var mycket pigg för sin ålder”.

MARKS KOMMUN/STOCKHOLM. Den 91-årige mannen välte med sin åkgräsklippare och klämdes till döds under den.

Enligt polisen använde han maskinen som permobil.

– Fruktansvärt, han var mycket pigg för sin ålder, säger grannen Staffan Häldebring, 70.

Förbipasserande hittade mannen fastklämd under sin gräsklippare vid Glumsevägen söder om Kinna i Marks kommun i går eftermiddag.

Räddningstjänsten larmades klockan 16.34, men när olyckan inträffade och hur den gick till är fortfarande ett mysterium. När räddningstjänst och ambulans anlände var mannen redan död.

– Ingen har sett själva situationen, så man vet inte riktigt vad som hände. Men han har hamnat under sin gräsklippare och avlidit, säger Bo Sandström, stabsbefäl vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

”Sjukdoms- eller olycksfall”

Boende i området som Aftonbladet talat med klagar över att folk kör som galningar ute på Glumsevägen.

– Det var ett sjukdoms- eller olycksfall. Personen har anträffats avliden under sin motorgräsklippare som han använde som en permobil. Det är det vi vet, säger Roland Offesson, inre befäl vid polisen i Borås som kom fram till platsen strax före klockan 18.

Spår i gruset

Mannen bodde i ett litet hus med stor trädgård i ett skogsområde några kilometer utanför Kinna.

På grusvägen utanför hans hus syns spåren från gräsklipparen och på olycksplatsen intill Glumsevägen ett femtiotal meter därifrån är det höga gräset nedtryckt.

Grannen Staffan Häldebring, 70, har bott två hus bort från den 91-årige mannen de senaste 46 åren.

– Vad hemskt. Fruktansvärt. Vi hade inte så mycket kontakt, men han var väldigt trevlig. Mycket pigg för sin ålder, och skötte om sin trädgård på egen hand i alla år. Han har bott här sedan han var barn, säger han.

Mannens anhöriga är underrättade.

Publicerad: