Facebook

Facebook utsatt för sofistikerad attack

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Smittades av illasinnad programvara

Facebook har utsatts för en avancerad attack.

Sent på fredagskvällen gick världens största sociala nätverk ut och berättade deras system ”smittats” av malware, saboterande programvara.

Facebook och deras över en miljard användare har utsatts för en avancerad attack. I ett meddelande som kom vid vid 22.30-tiden uppger de att deras system har varit utsatt för risk efter att att ha smittats av illasinnad programvara för en månad sedan.

”Attacken inträffade när en handfull medarbetare besökte en mobilutvecklares sajt som var komprometterad. Den komprometterade sajten hade exploaterats till att tillåta installering av malware på medarbetarnas bärbara datorer” skriver internetjätten.

Har polisanmält

När de upptäckte problemet framgår inte. Däremot uppger de att de så snart ”smittan” upptäckts tog bort den från alla utsatta datorer.

Attacken är polisanmäld och det sociala nätverket har själva inlett en omfattande utredning.

Personerna bakom attacken har utnyttjat ett tidigare okänt säkerhetshål i Java-programvara skapad av företaget Oracle. Sedan Facebook upptäckt fällan har Oracle släppt en uppdatering som åtgärdat luckan, skriver AP.

Inte ensamma

Facebook uppger att de under den månad deras säkerhetstekniker undersökt systemen inte har hittat några tecken på att användarnas uppgifter och data har hamnat i orätta händer, skriver Facebook i sitt meddelande.

Och säger att de inte var ensamma om att ha blivit utsatta samt att de nu samarbetar med andra för att förebygga liknande framtida attacker.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Facebook