Nyheter

Syriska armén bombade flyktingläger – 25 döda

NYHETER

Minst 25 personer dödades när syriska stridsplan bombade det palestinska flyktinglägret Yarmuk i Damaskus, uppger aktivister som Reuters citerar. Många av offren hade tagit sin tillflykt till en moské.

Området Yarmuk i Damaskus hyser tiotusentals palestinska flyktingar, enligt det Londonbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Militanta palestinska grupper i Yarmuk har under de senaste månaderna legat i hårda strider med rebellerna.Explosioner kunde höras flera kilometer in i Turkiet efter att syriskt stridsflyg bombat den syriska gränsstaden Azaz på söndagen, enligt Reuters. Hundratals syrier försökte ta sig över gränsen, samtidigt som andra flyktingar lämnade ett läger på den turkiska sidan av rädsla för att träffas.

Ingen av bomberna ska ha träffat mål inne i Turkiet, som väntar på att Nato ska placera ut Patriotrobotar längs gränsen.

Tog över arméskola

Rebeller i Aleppo säger sig ha intagit en av den syriska arméns militärskolor efter fem dagars strider.

– Minst 100 soldater har tagits som fångar och 150 har gått över till vår sida. De var hungriga på grund av belägringen, säger en befälhavare inom rebellstyrka till Reuters.

Ska hindra kollaps

Oppositionen och avhoppare från den syriska regeringen har bildat ett organ som ska förhindra att statliga myndigheter kollapsar om president Bashar al-Assad störtas.

Oppositionsalliansen erkändes tidigare i veckan av 114 länder som legitim representant för det syriska folket.

Avhoppade förre premiärministern Riyad Hijab ska leda alliansens exekutiva råd. Rådet ska se till att skydda de statliga institutionerna och förbereda för maktskifte.

TT-AFP

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter