Nyheter

Ardalan Shekarabi tar plats i riksdagen för S

Av: 

Pär Karlsson

Anette Holmqvist

NYHETER

Tidigare SSU-ordföranden Ardalan Shekarabi tar nu plats i Sveriges riksdag.

Han ersätter Maryam Yazdanfar (S), som har avsagt sig sin plats efter sju år.

– Ardalans erfarenheter och kunskaper kommer att vara viktiga för oss och jag ser fram emot vårt samarbete i riksdagen, säger gruppledaren Mikael Damberg i ett uttalande.

Sedan tidigare är det känt att den tidigare SSU-ordföranden Ardalan Shekarabi, 34, är aktuell att ta en plats i Socialdemokraternas verkställande utskott på kongressen i början av april.

I dag kom nyheten att han nu tar plats i Sveriges riksdag, där han ersätter Maryam Yazdanfar, 32, som lämnar för att arbeta som kommunikationschef på kollektivtrafikföretaget Nobina.

– Jag behöver utmana och utmanas. Utveckla och utvecklas. Få nya perspektiv och kunskaper. Förstå nya samband. Försöka att göra världen lite bättre på ett annat sätt. Därför är jag nu, efter dryga sju år, på väg in till Helgeandsholmen för att avsäga mig uppdraget som riksdagsledamot i Sveriges riksdag, skriver hon på sin blogg.

Maryam Yazdanfar var en av de unga kvinnor som lyftes fram under Mona Sahlins partiledarskap. Hon ersätts alltså av Shekarabi, som var ordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund mellan 2003-2005.

Forskar om upphandlingar

Han är juristdoktorand i Uppsala. Han var en av de S-företrädare som ledde partiets kriskommission efter valet 2010.

Shekarabis forskning handlar om offentliga upphandlingar, och har i en rapport presenterat metoder för att reglera vinster i välfärden. Vissa förslag antogs i S nationella program för offentliga sektorn.

Gruppledaren Mikael Damberg hälsade för en stund sedan den nya riksdagsledamoten välkommen.

– Socialdemokraterna är inne i en intressant utvecklingsfas där vi vinner ökat förtroende och förbereder oss inför valet 2014. Ardalans erfarenheter och kunskaper kommer att vara viktiga för oss och jag ser fram emot vårt samarbete i riksdagen, säger han i ett uttalande.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter