”Kungaboken är falsk”

1 av 4 | Foto: Stefan Mattsson
Kung Carl XVI Gustaf.

avIda Gustafsson

NYHETER

Kungen har inte gått gått på porrklubb i Atlanta.

Och han har inte heller rört sig i kriminella kretsar.

Det menar Dick Harrison och Desiree Ahokas Schein som granskat ”Den motvillige monarken”.

Historieprofessorn har tillsammans med Desirée Ahokas Schein skrivit den kommande boken ”Från en säker källa...” som granskar uppgifterna i ”Den motvillige monarken” som gavs ut för två år sedan.

I en debattartikel i DN skriver Desiree Ahokas Schein om de uppgifter som de fått fram i samband med arbetet av boken. Och de menar att det som framkommer i boken är ”är en härva av manipulerade bevis, rena lögner och ytterst tveksamma metoder” och inte håller för en närmare granskning.

”Strippklubbsbesöket är falskt”

Som ett exempel tar Desiree Ahokas Schein upp kungens påstådda strippklubbsbesöket under OS i Atlanta 1996. Författaren menar att det är ett rykte som uppstod i samband med en rättegång 2000. Klubbens ägaren Steven Kaplan dömdes för bedrägeri.

”Som ett led i försvarets taktik påstods klubben ha besökts av en mängd kändisar, bland annat Sveriges kung och megastjärnan Madonna, samt Secret Service-agenter”.

”Kan köpa hennes röst”

Ingen av de som uttalar sig i boken anses inte tillförlitliga, menar Desirée Ahokas Schein.

I kungaboken intervjuades en av servitriserna på klubben som hävdade att hon serverat champagne åt den svenske kungen.

”Vad som inte framgår i boken är att Rellingers röst går att hyra. Hon annonserar själv på internet att man kan anlita hennes röst, hon är villig att åta sig allehanda uppdrag mot betalning i form av checkar eller kontanter i amerikanska dollar”, skriver Ahokas Schein i DN.

Att servitrisen ens jobbade på klubben under tiden för OS 1996 går inte att styrka menar klubbens manager Tomas Sicignano.

Fler bevis

I debattartikeln lägger Desiree Ahokas Schein fram fler bevis mot att strippklubbsbesöket skulle ha ägt rum.

Strippan Jacklyn ”Diva” Bush som påstått att både Madonna och kungen besökt hennes arbetsplats ”har själv uppgett att hon inte arbetade på klubben vid tiden för kungens påstådda besök där”

I Den motvillige monarken står det att Secret Service-agenter bevakade kungen under strippklubbsbesöket, men enligt Ahokas Schein hade de inte ansvar för den svenske regenten. I stället var det svenska Säpo som följde med kungen till OS.

”Så där håller det på. Historia efter historia, skröna efter skröna. Bit för bit går det att smula sönder grunden för attacken mot kungen och hans sätt att sköta sitt ämbete”, skriver Desirée Ahokas Schein.