Barn i treårsåldern misstänks ha mördats

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
En man har anhållits, misstänkt för mord på ett barn i treårsåldern i Skaraborg. Arkivbild.

En man har anhållits misstänkt för att ha mördat ett barn i treårsåldern.

Barnet kom in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador i tisdags kväll, men kunde inte räddas.

Den misstänkte mannen hämtades in till förhör redan på tisdagskvällen och anhölls tidigt på onsdagsmorgonen. Enligt handlingar från Skaraborgs tingsrätt var han från början misstänkt för misshandel, alternativt mordförsök. Men eftersom barnet avlidit utreds det nu som ett misstänkt mord.

Enligt polisen är den anhållne mannen en bekant till familjen. Polisen vill just nu inte kommentera vilken typ av skador som barnet hade.

– Det är ett känsligt ärende och vi är precis i början av utredningen, så vi har inte så mycket mer uppgifter att dela med oss av än, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, till TT.

– Nu fortsätter arbetet med att bland annat undersöka olika saker kring den här mannen och kring familjen.

Enligt den misstänktes försvarsadvokat, Fredrik Kron, nekar mannen till att ha något med barnets död att göra.

"Den kommentaren jag nu kan lämna är att min huvudman förnekar brott och att han inte på något sätt har orsakat målsägandens död", skriver Kron i ett sms till TT.

Enligt P4 Skaraborg har familjen tidigare haft kontakt socialtjänsten, vilket gör att kommunen där familjen bor nu startar en utredning enligt lex Sarah samt gör en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).