Hon flydde från kidnapparna

NYHETER

Erica, 7, rövades bort undkom genom ett fönster

Erica Pratt, 7, är en i raden av småflickor som kidnappats i USA den senaste tiden. Men den här gången fick historien ett lyckligt slut. Erica lurade kidnapparna och flydde hem till familjen.

Foto: ap
Sjuåriga Erica Pratt.

Erica Pratt kidnappades på en gata några kvarter från hemmet i Philadelphia i måndags. 20 minuter senare fick flickans mormor ett telefonsamtal från kidnapparna som krävde en lösensumma på 150 000 dollar. De hotade att döda flickan om de inte fick pengarna.

Flickans hölls inlåst i en källare i ett övergivet hus. Hennes händer och fötter bands med silvertejp och hon fick en bindel för ögonen.

Flydde genom ett fönster

Men kidnapparna gjorde ett misstag. De lämnade Erica Pratt ensam i 24 timmar. Det gav den skärpta lilla flickan tillfälle att ta sig ut genom ett nätfönster och fly.

Flickan hittades senare av polis och fördes till Philadelphias barnsjukhus.

– Hon har inte skadats. Just nu är hon en väldigt lyckligt liten flicka, säger polisinspektör Robert Davis till tv-kanalen CNN.

Två män misstänks ligga bakom kidnappningen. De är kända i det område där Erica Pratt bor och tros ha känt till flickans familj sedan tidigare.

Ulrika Nordin