Mia är min personliga favorit

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Läs chattet med Simon

Efter att ha sjungit sin skjortärmslåt blev Simon utröstad. I dag chattade han med aftonbladet.se:s läsare om den korta tiden på skolan, om sina favoriter på skolan och om framtiden.

Simon Forsberg.
Simon Forsberg.

Simon säger: Hej allihopa!

Linslusen säger: Hej Simon, du gjorde ett bra jobb igår, synd att det inte gick hela vägen. Vad händer för dig nu då?

Simon säger: Först och främst ska jag avsluta min utbildning på Rytmus, en sångutbildning. Sedan ska jag fortsätta med musiken.

Sophia säger: Varför tror du att det var just du som åkte ut?

Simon säger: Jag fick ju inte så mycket poäng av juryn, vilket kanske har med smak att göra. Och sen hade Johan en starkare låt när publiken skulle rösta. En svensk låt kanske går hem bättre än en englesk.

Johanna..! säger: Varför tror du att bert, krister och krister vela att just du skulle uppträda på veckofinalen?

Simon säger: Jag tror att de inte tyckte att jag hade en sån stark låt. Och de sa ju att det var de fem som hade svagast låtar som skulle gå upp. Och så var jag ju lite hängig under veckan och kunde inte lägga ner så mycket energi.

Malla1 säger: Tycker du juryn var rättvis?

Simon säger: På ett sätt ja, för det är deras jobba att bedöma oss. Men sen kanske man kan ifrågasätta jurymedlemmarna. Jag tycker nog inte att man inte ska ta med artister själva utan branschfolk. Det är svårare för artister att bedöma objektivt. Men jag tycker ändå att det var en bra jury, jag är nöjd med de poäng jag fick.

daniel säger: hur gammal är du simon???

Simon säger: Jag fyller 20 om en månad.

JohannaV säger: Tycker du att det har varit en för eller nackdel med din ålder hos juryn?

Simon säger: Jag tror inte att det påverkar så jättemycket men jag blir lite irriterad över att de sa att jag har framtiden för mig. Jag tylker att jag ska ha en lika stor chans som de andra. Jag är lite rädd för att jag blev bedömd lite efter min ålder, att jag är så ung så att jag får fler chanser.

ff_lover säger: vad tyckte du om vad programmledaren sa till johan igår?

Simon säger: Jag tycker att det var fräckt och pinsamt. Han kanske inte hade gjort frågorna själv, men det var väldigt onödigt. Och jag tycker synd om Johan, att det blivit så mycket fokus kring hans kärleksliv och inte hans artisteri.

Johanna..! säger: Blev du förtjust lr kär i nån i fame factory?

Simon säger: Nej, det blev jag inte. Jag tyckte om Dajana väldigt mycket som kompis, men inte mer än så.

Anna83 säger: Hur är Bert egentligen? Är han så elak som man kan tro av allt han påstås har sagt (i media).

Simon säger: Bert är ungefär som man tror, men lite mjukare. Han är väldigt ärlig och duktig på sitt jobb. Men man kan ta en del av det han säger med en nypa salt. Man behöver inte ha honom som mentor men som skivbolagsdirektör.

Josefin säger: Om du fick göra om veckofinalen, skulle du lagt upp det annorlunda då?

Simon säger: Ja. Jag skulle ha sjungit "Tårar från himlen" som skjortärmslåt, men annars är jag nöjd, framför allt med mitt första uppträdande.

Frida säger: Vilken genre vill du syssla med?

Simon säger: Jag vill inte låsa mig vid en genre, framför allt för att jag inte riktigt vet vad jag vill hålla på med än. Men jag kan tänka mig allt från svensk soul till musikal.

irre säger: Har du fått några ny kontakter för att eventuellt aktivera en solokarriär?

Simon säger: Jag var ju med så pass kort tid, så jag kan inte säga att jag fått några speciella kontakter. Men det kanske kommer.

Mizz_Fame säger: har du nån "kändisadress"?? För jag skulle vilja ha din autograf!!!

Simon säger: Irre: Framför allt ser jag tiden på FF som rolig och att jag lärt mig mycket. Mizz Fame: Du kan skriva till Fame Factory, Simon Forsberg, Skaraborgsg. 34 F, 532 30 Skara

simon sjunger så fint säger: du valde en låt av josh groban.. är han din typ av musiksmak, simon?

Simon säger: Tack så mycket! Ja, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att sjunga sån typ av musik. Jag gillar hans skiva och lyssnar väldigt mycket på den.

Anna7 säger: Du var bäst helt enkelt, rös när du sjöng..! Vad tänker du på på scen när du sjunger? Du sjunger verkligen med känsla!

Simon säger: Tack så mycket! Ni är så snälla! Framför allt så tänker jag på det jag sjunger, men så försöker jag förmedla en känsla genom melodin

Mongo2 säger: Är du singel?

Simon säger: Nej, jag är inte singel.

miss k säger: är det någon kärlek på gång inne på skolan i övrigt då?

Simon säger: Ja, det är det, men mer än så säger jag inte!

Danneman säger: Vad blir ditt nästa projekt inom artisteriet?

Simon säger: Framför allt så kommer jag att söka lite roller inom musikal och krogshow, men jag skulle ochså kunna tänka mig att åka utomlands och göra musikaler. Annars kommer jag nog att satsa på att vara kvar i Stockholm och fortsätta med musiken och dansen. Jag ska söka till balettakademin i Sthlm och Gbg.

lilla jag säger: Om du skuille få hoppa in igen som en joker hade du tackat ja då?

Simon säger: Ja, det hade jag gjort, framför allt för att man lär sig så mycket, så det skulle jag absolut göra.

JohannaV säger: Vad har du fått lära dig under den korta perioden på skolan?

Simon säger: Just musikaliskt kanske jag inte hann lära mig så mycket. Men jag tog till mig väldigt mycket av det lärarna sa. Så jag vet hur jag måste jobba. Det jag framför allt tycker att jag lärde mig är det här med staging, hur man rör sig på scenen och så.

Anon säger: vem blev du bäst kompis med?

Simon säger: Dajana och Sophie.

Simon säger: ...och Mia.

Lucky säger: Har du pojk eller flickvän???

Simon säger: Pojkvän.

JohannaV säger: Vilka förebilder har du?

Simon säger: Min pappa är en förebild för han är musiker och har lärt mig allt jag kan. Annars kan jag nämna Celine Dion, Peter Jöback, för han har gjort väldigt mycket av sån musik jag kan tänka mig att hålla på med.

AnnaB säger: Vad var det roligaste med Fame Factory? Alltså i själva skolan?

Simon säger: Det roligaste och det bästa med FF var att man helt och hållet kunde fokusera på musiken. Det som man kommer att komma i håg är veckofinalen för jag tyckte det var väldigt roligt att stå på scen.

Malla1 säger: Vem tycker du ska vinna fame factory...? Vem är din personliga favorit?

Simon säger: Det är så svårt att säga eftersom man lärt känna alla så bra. Mia är en personlig favorit, hon har rätt inställning och är otroligt duktig på att sjunga, men det kan ju bli vilken utgång som helst.

JohannaV säger: Hur kändes det att se sig själv på tv igår? Var du nöjd med uppträndandet?

Simon säger: Det var ganska nervöst faktiskt. Jag har inte sett något avsnitt under veckan, men när jag skulle titta på veckofinalen var jag väldigt nervös. Jag är nöjd med det första uppträdandet. Vad gäller det andra är jag väl inte nöjd, men jag skäms i alla fall inte för det.

Johanna..! säger: Vad tyckte du om lärarna på fame factory

Simon säger: Jag tyckte bra om lärarna. Jag hann inte lära känna alla så bra, men framför allt lärde jag mig av Monica och Per, de är väldigt duktiga.

Anna83 säger: Skulle du kunna tänka dig att ställa upp i Melodifestivalen?

Simon säger: Ja, självklart, det är en av de största musikhändelserna i Sverige så det skulle jag absolut göra om det fanns en bra låt.

Simon säger: Tack så mycket allihopa! Hoppas att ni röstar på mig inför den stora finalen. Ha det så bra allihopa!

Publicerad: