Ikea lanserar "förvaring" för män

Erbjuder korv, sport och tv-spel på affären i Sydney

Gnäller din kille när du drar med honom på shopping?

På Ikea i Australien kan du lämna in honom på Manland.

Glöm bara inte att hämta honom innan du går.

Inför Fars dag i Australien svämmar Ikea över av shoppande kvinnor - med grymt uttråkade pojkvänner, pappor och äkta män i släptåg.

Då bestämde sig Ikea i Sydney för att under ett par dagar lansera ett mansland - i samma anda som det Småland, där shoppande föräldrar kan lämna in överaktiva barn.

Manland är uppbyggt som ett traditionellt Ikea-vardagsrum. Där kan männen titta på sport på tv, spela bordsfotboll och playstation samt äta varmkorv.

– Det är ett mansparadis, säger Jude Leon, PR manager för Ikea i Sydney.

Kvinnorna får en personsökare som påminner dem om att plocka upp männen från förvaringen.

"Populärt"

– Det har varit väldigt populärt, folk köade för att komma in. Vi har haft ungefär 500 besökare hittills, säger Jude Leon.

Efter tre dagar finns inga planer på att göra Manland till ett permanent inslag enligt Jude Leon, som förklarar att det bara var en "kul grej" i samband med Fars dag.

Men kanske vore det ingen dum idé rent affärsmässigt. Kvinnor i sällskap med män tillbringar nämligen mindre tid i affären och spenderar mindre än när de är själva, visar studier gjorda av shoppinggurun Paco Underhill.

Blir uttråkade

Män tenderar också att fortare bli uttråkade i affärer. Enligt den kanadesiska studien "Män köper, kvinnor shoppar" tar kvinnor shoppingen som en upplevelse och tar gärna tid på sig för att leta bland produkter, medan männen är mer fokuserade på själva köpet.

Och vad är Ikea om inte en upplevelse - på ont eller gott. Vem som langar fram visa-kortet i slutet av Ikeabesöket är dock oklart.

Publisert: