”Jag har fortfarande spikar kvar i kroppen”

NYHETER

Tobias och Francesca
överlevde självmordsattentatet

Foto: Francesca, 32, Tobias, 34, och Josef, 1,5 år, i lägenheten i Karlshamn. För fem år sedan skadades Tobias och Francesca när de föll offer för en självmordsbombare under en semestervecka i Kairo.

De möttes på halva vägen i Kairo: Tobias från jobbet i Sudan och Francesca från studierna i Italien. De var nykära och gick hand i hand på Kairos gator.

Då exploderade självmordsbombarens ryggsäck.

– Jag såg bara rött. Det tjöt i öronen och jag var helt säker på att jag skulle dö. Det enda jag tänkte på var att Francesca skulle slippa se när det hände. Att jag måste hålla mig vaken, säger Tobias.

Foto: Artikeln är hämtad ur Härligt hemma.

Kairo, 30 april, 2005. Det är soligt och runt 25 grader varmt. Francesca Catellani, 26, och Tobias Johansson, 28, är äntligen tillsammans igen efter att ha varit i från varandra i fyra långa månader. Ett år har gått sedan de träffades på universitetskursen i vattenteknik i Kristianstad, men nästan hälften av tiden har förhållandet varit på distans. Nu känner de sig nykära och pirrigt förväntansfulla.

De går hand i hand i ett Kairo som pulserar av dofter, trafik och människor. Det är andra dagen på semesterveckan och för Tobias är overklighetskänslan stark. I förrgår befann han sig i öknen och hjälpte krigsdrabbade i Sudan.

Köp Plus och läs hela texten