’Han är ett jävla skämt’

avAnders Johansson, Josefin Sköld

Publicerad:
Uppdaterad:

Kungens vän Aje Philipson till attack mot SVT-journalisten

1 av 3 | Foto: KARIN TÖRNBLOM
Anders ”Aje” Philipson.

SVT-teamet konfronterade kungens vänner med nya graverande uppgifter – kort efteråt fick journalisten Nuri Kino det första hotbrevet på mejl.

Men nu slår kungavännerna tillbaka.

– Jag har inget med det där att göra. Nuri Kino är ett jävla skämt, säger Anders ”Aje” Philipson.

Den kommande SVT-dokumentären innehåller nya, mycket känsliga, avslöjanden om kretsen kring hovet.

Aftonbladet kunde i går publicera tre hotmejl som skickats till journalisten Nuri Kino, som ligger bakom dokumentären. Hoten skickades bara några timmar efter att teamet konfronterat kungens nära vänner med nya uppgifter.

I det första brevet, som skickades den 26 juli, skriver avsändaren:

”Nuri, En liten presentation. Vi är din värsta mardröm. En mardröm du aldrig kommer att vakna ur. Vi har av en anonym källa erhållit en mängd information som samlats in om dig”. Kravet var att Kino skull ”upphöra med all fortsatt smutskastning”.

Säpo inledde en förundersökning om misstänkt dataintrång, men utredningen lades sedan ner. Ip-adressen var omöjlig att spåra.

Vännerna dementerar

Nuri Kino ville i går inte kommentera Aftonbladets uppgifter. Men kungavännerna, som indirekt pekats ut, väljer nu att dementera.

– Jag har absolut inte ett dugg med det där att göra. Nuri Kino är ett stort jävla skämt, säger Anders ”Aje” Philipson.

Advokaten och kungavännen Fredrik Ramberg:

– Jag har inga andra kommentarer än att jag inte känner igen det där över huvud taget. Jag är inte inblandad på något sätt.

Anders Lettström, som enligt uppgifter i tidningen Expressen, fått ta emot ett usb-minne med Nuri Kinos källskyddade material, skriver i ett sms att han inte ens vet vem Nuri Kino är.

”Vet inte vem han är”

”Jag känner inte till något hot. Jag har aldrig träffat journalisten Nuri Kino, aldrig pratat med honom och vet inte vem han är.”

Enligt Aftonbladets källor består materialet i dokumentären bland annat av timtals av bandupptagningar där kungens närmaste vänner förekommer. Uppgifterna visar att Anders Lettström – tvärtemot vad han själv sagt – inte agerat ensam i sina kontakter med personer som varit ökända i Stockholms undre värld.

SVT-teamet kan även dokumentera att kungens närmaste vänkrets varit med och betalat utpekade tidigare gangsterkungen Milan Sevo och hans tidigare livvakt Daniel Webb för att tysta ner skandalerna kring kungen, via en advokat.

Publicerad: