Nyheter

Juholt: Det är bara kaos

Av: 

Anette Holmqvist

NYHETER

I går slog Jan Björklund till med en kärnkraftsattack rakt mot Maud Olofssons Centerhjärta.

Nu ger sig Håkan Juholt (S) in i striden.

– Energipolitiken måste vara bred och långsiktig. Därför sträcker jag ut en hand och är beredd att diskutera med regeringen, säger han.

Håkan Juholt är upprörd över att de två alliansledarna gör så olika tolkning av vad kärnkraftsöverenskommelsen mellan regeringspartierna innebär.

– Jan Björklund beskriver energiuppgörelsen som en möjlighet att bygga ny kärnkraft och Maud Olofsson ser den som en garant för att det inte blir mer kärnkraft, säger han.

– Det är allvarligt att de har så olika syn på nationens energipolitik, då är uppgörelsen allt annat än hållbar och långsiktig. Det är bara kaos.

”Otydlig överenskommelse”

Det var i Dagens Industri som Jan Björklund (FP) utvecklade sina tankar om att energiuppgörelsen som slöts för drygt två år sedan mellan allianspartierna borde omförhandlas. Med detta uttalande fick han snabbt mothugg av Maud Olofsson och en rad ledamöter på den pågående Centerstämman som ansåg att uppgörelsen ligger fast.

– Där måste jag väl ge Björklund lite rätt. Om överenskommelsen är så otydlig att inte ens de två vet vad som gäller så kanske den bör omförhandlas, säger Juholt.

S-ledaren påpekar att ansvaret ligger hos Fredrik Reinfeldt. Han säger sig också vara beredd att själv sätta sig vid förhandlingsbordet med alliansen i energifrågan.

– Jag sträcker ut en hand därför att det här är så direkt avgörande för vårt lands konkurrenskraft. Vi är ett mycket energiberoende, därför måste energipolitiken vara förutsägbar och långsiktig, säger Håkan Juholt.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert: