Man låg död i två månader

NYHETER

När den 65-åriga mannen till slut hittades av polisen låg hans hund bredvid - ihjälsvulten.

En 65-årig man har hittats avliden i ett hus i Bräcke i Jämtland.

Mannen tros ha legat död i sin säng två månader utan att någon saknat honom, skriver Östersundsposten på nätet.

Bredvid sängen låg mannens hund - ihjälsvulten

Enligt tidningen var det en avlägsen kusin till mannen som kontaktade polisen efter att denne inte fått tag i 65-åringen under en lång tid. En patrull åkte då till mannens hus för att kolla upp saken.

"Kände direkt en lukt"

– Huset var låst, men garaget var öppet och poliserna kunde gå in i huset den vägen. De kände direkt en lukt och förstod då att allt inte stod rätt till, säger kriminalpolis Per Thelin till Östersundsposten.

Polisen sökte igenom huset och fann då den avlidne mannen i sin säng. Bredvid på golvet låg mannens hund som hade svultit ihjäl. Polisen har inga misstankar om att mannen utsatts för något brott.

Inte ovanligt

Trots att närmsta granne bara bodde femton meter bort har 65-åringen alltså kunnat ligga död i två månader - men fallet är långt ifrån ovanligt.

I slutet på mars skrev Aftonbladet om en man som låg död i sin lägenhet i hela tre år. Räkningarna hade betalats med autogiro och ingen hade sökt kontakt med mannen som upptäcktes när det skulle installeras bredband i lägenheten. Det visade sig då att dörren hade stått olåst hela tiden.