Trump: ”Jag har inget att dölja”

avOskar Forsberg

I går medgav Michael Flynn, Trumps tidigare säkerhetsrådgivare, att han haft kontakter med Ryssland.

Donald Trump kommenterar nu uttalandena och hävdar att allt var ”lagligt”.

”Jag har inget att dölja”, twittrar presidenten.

Foto: JIM WATSON / AFP AFP

I går erkände president Trumps tidigare säkerhetsrådgivare Michael Flynn i en federal domstol i Washington att han haft kontakter med ryssar. Senare framkom det att han fått order av bland annat Trumps svärson Jared Kushner och den biträdande nationella säkerhetsrådgivaren K.T. McFarland.

Kommenterade på Twitter

I dag kommenterade Trump hela affären kort på Twitter:

"Jag var tvungen att avskeda general Flynn eftersom han hade ljugit för vicepresidenten och för FBI. Han har erkänt sig skyldigt till dessa handlingar. Det är skamligt eftersom hans handlingar under övergången var lagliga. Det fanns inget att dölja, twittrade presidenten.

Med övergången syftar Trump på den period som inföll efter att han vunnit valet men innan han svors in som president.

Trump: Inget samröre med Ryssland

Just nu befinner sig Donald Trump i New York. Tidigare i dag, när han lämnade Washington, sa han att det "absolut inte fanns något samröre" mellan hans valkampanj och Ryssland. Trump sa också att han inte heller var orolig för vad Michael Flynn kan komma att säga till den särskilde åklagaren Robert Mueller och hans utredare.

Flynnaffären är bara en del i Muellers utredning om eventuellt ryskt inflytande och inblandning och det har spekulerats vilt i amerikanska medier om vad som skall komma härnäst.

FBI-agent fick sparken

Samtidigt har det kommit fram nya saker som skakar om Mueller och hans utredning på ett annat sätt. En av Muellers agenter har fått sparken efter att ha utväxlat meddelanden med ett ”anti-Trump”- innehåll.

Avskedandet inträffade i somras, men har inte offentliggjorts förrän nu. Det är en källa till nyhetsbyrån AP som avslöjar turbulensen inom utredningsgruppen.

Exakt vad meddelandena innehöll är i nuläget oklart och ingen från Robert Muellers utredningsgrupp har hittills velat kommentera avskedet eller några andra detaljer rörande händelsen.