Facebook

Facebook skaffar en ”ogilla”-knapp

Av: 

Linnea Järkstig

NYHETER

Snart är den här. "Ogilla"-knappen blir verklighet på Facebook.

Då blir det möjligt att inte bara skicka tummen upp, utan också tummen ner.

– Vi jobbar på den, avslöjar Mark Zuckerberg, vd på Facebook.

I flera år har Facebook sagt att det inte kommer hända. Att "ogilla"-knappen inte är någonting för dem.

Men under en utfrågning av Facebooks vd Mark Zuckerberg avslöjar han att de jobbar på en. Snart blir det möjligt att inte bara "gilla" på Facebook, utan också att "ogilla".

– Jag tror att personer har frågat efter den här knappen i flera år. I dag är en särskild dag eftersom jag i dag kan avslöja att vi jobbar på den, säger han i ett uttalande på tisdagen.

Inte alltid bra

Tidigare har företaget inte velat skaffa "ogilla"-knappen eftersom de inte velat sprida så mycket negativitet. De ville inte att det skulle vara möjligt att rösta ned eller rösta upp bilder, personer eller statusuppdateringar.

Men nu erkänner Facebook att det kanske inte passar att gilla i alla lägen och att vid vissa tillfällen kan det vara bra att få säga att man inte gillar. Som till exempel när en familjemedlem dött, när man gjort slut eller när någon hamnat i kris.

– Det är viktigt att ge personer fler möjligheter än att "gilla" för att uttrycka empati och sympati. Alla stunder är inte bra stunder, säger han.

Inte första gången

Facebook har haft en "ogilla"-knapp förut. Men den plockades bort år 2008 för att "förenkla hemsidan och skapa en bättre användarupplevelse".

Nu verkar de dock ha ändrat sig. Facebook vill däremot inte avslöja någonting om när den nya "ogilla"-knappen kommer finnas på hemsidan.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Facebook