Här är Hannas knäppa sommarjobb: Äta pizza

avMiriam Bratt

NYHETER

Det är inte direkt alla sommarjobb som är roliga, men någon som dragit vinstlotten är 22-åriga Hanna Dee från Sollentuna.

Hennes sommarjobb är att äta pizza.

– Det är gratis mat och lön. Det är jätteskönt, säger Hanna och skrattar.

Klippa gräs, skrapa bort gamla tuggummin på åarkbänkar eller sitta i kassan. Alla sommarjobb är olika, men 22-åriga Hanna Dees sommarjobb sticker ut mer än de flesta.

Sysselsättningen? Jo, hon ska spendera sommaren med att äta pizza, skriver Mitt i Stockholm.

– Jag visste inte vad jag skulle säga när jag fick jobbet. Jag blev mållös, säger Hanna till Aftonbladet.

”Ska se hur kvaliteten är”

Hanna har i uppgift att äta sig genom pizzerior och snabbmatställen i Stockholm, sedan ska hon recensera maten för sin arbetsgivares räkning. Det är sajten Onlinepizza som anställt Hanna, en sajt som säljer tjänsten att beställa hem pizza och annan hämtmat till dörren.

Foto: Privat

– Jag ska testa de här restaurangerna som de har på sin hemsida. Jag ska se hur kvaliteten är, leveranstiden och priset.

Ska bjuda vännerna på pizza

När Onlinepizza utlyste tjänsten som pizzaätare för en sommar fick de in hundratals ansökningar och nio personer över landet fångade rekryterarnas intresse. Hanna Dee har Stockholmsområdet som sin arbetsplats och har 160 pizzerior och restauranger att välja mellan.

Just nu är hon på semester, men när hon kommer hem ska hon påbörja det hårda arbetet – förhoppningsvis med lite hjälp från kompisarna.

– Jag har fått jättemycket support från mina vänner. Jag kommer bjuda hem dem så kan vi äta tillsammans.

Så mycket mat slängs i Sverige varje år 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM

Pizza

Sollentuna