Vittne: De sökte med hund

avTT

Foto: Adam Ihse/TT
På torsdagsmorgonen gjorde Säkerhetspolisen insatser på flera platser i västra Sverige i samverkan med polisen och under ledning av Nationella operativa avdelningen (Noa). Ett av tillslagen gjordes i Lilla Edet.

I Lilla Edet har ett medieuppbåd samlats utanför den lokal där det skedde ett tillslag under tidig morgon.

– Det var lite obehagligt, säger en man som precis hämtat sin dotter i området.

Ett av de terrortillslag som genomfördes under natten och tidiga morgonen ägde rum i Lilla Edet, något som bekräftats av kommunen.

Ett vittne berättar att polis bland annat sökte igenom flera bilar.

– Jag såg från mitt fönster att de sökte igenom några bilar på parkeringen, bland annat med en hund, berättar vittnet, som även visar en filmsekvens på mobilen.

På filmen syns hur polisen har öppnat huven på en bil och låter hunden sniffa ovanpå motorn.

– Sedan öppnade de en annan bil längre upp på parkeringen. Där såg det ut som att de hittade något och tog med sig också.

Fortfarande vid 10-tiden var poliserna kvar på platsen.

En man som vid lunchtid hämtade upp sin dotter från en förskola i området tycker att det hela är olustigt.

– Jag hörde av min fru att det var mycket poliser här när hon lämnade i morse. Det var lite obehagligt att det var i princip vägg i vägg med förskolan, men det lät ändå som att allt var väldigt lugnt.

I Biskopsgården på Hisingen i Göteborg ägde enligt flera uppgifter ytterligare ett tillslag rum. Det är oklart om detta tillslag har koppling till det misstänkta terroristbrottet.

På plats strax efter lunch finns fortfarande två k-pistbeväpnade poliser och en polisbuss.

– Jag kom hem vid sjutiden och då fanns två polisbilar på plats. Jag hörde något som jag trodde var ett skott, men det var nog försök att ta sig in i lägenheten (där tillslaget ägt rum), berättar ett vittne på plats.

Flera av de boende beskriver området som oroligt och otryggt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lilla Edet