Publicerad:
Uppdaterad:

Ännu en arm hittad – kopplas till Kim Wall

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

Köpenhamnspolisen har hittat ännu en kroppsdel i Køgebukten.

De kallar den för ”ytterligare en arm”, vilket syftar på att man nyligen hittade en arm som tros tillhöra journalisten Kim Wall.

– Den är hittad i samma område som vi hittade den första armen och den var nedtyngd på liknande vis, säger Jens Møller vid Köpenhamnspolisen.

Armen hittades klockan 10.20 på onsdagen av Köpenhamnspolisen i samarbete med försvarets dykare. Den hittades i Kögebukten, nära där en arm hittades i förra veckan.

– Armen har inte undersökts ännu, men den är hittad i samma område som vi hittade den första armen och den var nedtyngd på liknande vis. Därför antar vi att armen har förbindelse till ubåtsfallet, säger vice polisinspektör Jens Møller Jensen i ett pressmeddelande.

Ska undersökas i morgon

Armen har förts till rättsmedicinska institutet, där den kommer att undersökas närmare i morgon.

Sedan tidigare har huvud, ben och överkropp efter journalisten Kim Wall hittats i vattnet utanför Köpenhamn .

Uppfinnaren Peter Madsen, 46, misstänks ha mördat, styckat och utsatt journalisten Kim Wall för sexualbrott. Kim Wall hade följt med uppfinnaren för att göra ett reportage. Peter Madsen sitter häktad sedan den 12 augusti.

Peter Madsen har ständigt nekat till att ha mördat Kim Wall, men ändrat sin förklaring vid flera tillfällen. Enligt förklaringen som Peter Madsen gav i samband med att han omhäktades den 5 september skulle Kim Wall ha råkat få en 70 kilo tung lucka i huvudet.

Men när huvudet hittades i Kögebukten uppgav polisen att det inte fanns några frakturer på skallbenet, vilket motsäger att detta skulle ha hänt.

Erkänt att ha styckat kroppen

Peter Madsen nekar till mord men har erkänt att han styckat kroppen och dumpat kroppsdelarna i Kögebukten.

För två veckor sedan sade åklagare Jakob Buch-Jepsen till Aftonbladet att åtalet mot Peter Madsen i princip är klart och att Buch-Jepsen kommer väcka åtal någon gång före jul.

Även den rättspsykiatriska undersökning som Peter Madsen har genomgått börjar bli klar.

– Vi förväntar oss att den är färdig senast i början av december, säger Jacob Buch-Jepsen till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: