Nyheter

Parkeringsplatsen kostar 650 000 kr

Av: 

Staffan Dickson

NYHETER

Mäklaren: Har aldrig sålt något liknande

INTE SÄRSKILT BILLIGT Sveriges dyraste kvadratmeterpris har ett garage på Skeppargatan på Östermalm i Stockholm. ”Jag har aldrig sålt något liknande under mina 18 år”, säger mäklaren.

Foto: MÄKLARHUSET

Dålig luft, bullrig miljö och inget rinnande ­vatten – ändå ligger kvadratmeterpriset på över 100 000 kronor.

Här är Sveriges kanske mest överprissatta bostadsrätt.

Garageplatsen ligger på den fashionabla adressen Skeppargatan 58 på Östermalm i Stockholm och säljs för 650 000 kronor.

– Jag blev kontaktad av en person som ville sälja den, helt enkelt. Jag har jobbat med det här i 18 år men har aldrig sålt en garageplats­ tidigare, säger Mäklarhusets ­Patrik Lundberg.

Ute sen tre dagar

– Det kan vara så att föreningen har fått en plats över och sålt den till personen jag nu ­säljer åt för att få in pengar.

I går hade garageplatsen, som juridiskt sett är en bostadsrätt med eget lägenhetsnummer, legat ute till försäljning i tre dagar.

– Det är några stycken som har hört av sig och varit intresserade, men i dag (läs: i går) har det mest varit journalister.

Kan vara god affär

Kanske inte så konstigt.

– Visst låter det som väldigt mycket pengar, men om man tittar på det ekonomiskt behöver det inte vara så mycket dyrare än att hyra en parkeringsplats i samma område, säger ­Patrik Lundberg som tror att det är möjligt att vi får se fler parkeringsplatser ute till försäljning.

– En konkurrerande mäklarfirma hade nyligen en garageplats på Flora­gatan som låg ute i ungefär en ­månad. De begärde 700 000 kronor, men jag tror att den gick något ­under det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: