Här är nazi-hindret som väcker ilska

Foto: Heil-in-one? Den judiska organisationen The Board of Deputies of British Jews har kritiserat konstverket som de anser är "smaklöst".
NYHETER

Träffar du rätt skriker Hitlerstatyn "Nein! Nein! Nein!".

Nu rasar judiska organisationer mot den kontroversiella golfbanan.

– Hitler är ingen man skojar om, säger Michael Samuels The Board of Deputies of British Jews enligt BBC.

Den omstridda minigolfbanan har nio hål och är en del av en konstutställning i brittiska Blackpool. Syftet är enligt galleriet att illustrera Storbritanniens historia på ett "lekfullt sätt", uppger Huffington Post.

Svarar med heil-hälsning

Ett av hindren på golfbanan består av en plaststaty som föreställer Adolf Hitler iklädd en brun kostym. För att klara av hindret ska golfbollen slås in i statyn - som då reagerar med att sträcka upp högerarmen i en heil-hälsning. Samtidigt hörs en röst som upprepar det tyska ordet för nej: "Nein".

Fördömer konstverket

Efter utställningens vernissage i lördags har kritiken inte låtit vänta på sig. Den judiska organisationen The Board of Deputies of British Jews dömer ut konstverket som "smaklöst".

– Jag är bestört över att galleriet nedlåter sig att visa upp ett sådant här föremål. I min mening har det inget som helst konstnärligt värde. Hitler är ingen man skojar om, han låg bakom mord på miljoner människor, säger Michael Samuels.

Försvarar statyn

Men galleriet står bakom sin golfbana. Enligt kuratorn Stuart Tulloch är konstverket ett sätt att förlöjliga Hitler.

– Och besökarna har tagit emot konstverket i den anda som det är avsett att förmedla, säger han till BBC.

I en mejlkommentar till Huffington Post uttrycker galleriet sin förståelse för att Nazi-statyn kritiserats: "Adventureland Golf tilltalar inte alla och det är något som vi förstår och respekterar".