21-årig kvinna höggs ihjäl av granne – 26-åring häktad

26-åringen har erkänt att han knivhuggit en 21-årig kvinna till döds och svårt skadat hennes syster på ett LSS-boende i Vetlanda.

Enligt källor till Aftonbladet var den utlösande faktorn att mannen tyckte kvinnorna spelade för hög musik.

Vid lunchtid på fredagen häktades mannen av Eksjö tingsrätt misstänkt för mord, mordförsök och olaga hot.

Polisen larmades till LSS-boendet i Vetlanda vid 02-tiden natten mot tisdag. LSS är ett boende för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

En 21-årig kvinna påträffades död och hennes 24-åriga syster var svårt skadad. Kvinnan hade huggits ihjäl med ett stort antal knivhugg.

Häktades på fredagen

Den 26-åriga mannen greps på plats. På torsdagen begärdes han häktad, och på fredagen häktades mannen i Eksjö tingsrätt.

26-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord och olaga hot. Som skäl för häktning anges bland annat att det finns risk att mannen avviker, försvårar utredningen samt fortsätter med brottslig verksamhet.

”Räcker att man skrattar för att han ska reagera”

Enligt uppgifter till Aftonbladet bodde 26-åringen granne med den mördade 21-åringen. De ska ha haft en infekterad konflikt sedan tidigare, berättar vänner till den mördade kvinnan för Aftonbladet.

Enligt flera källor ska mannen ha varit ljudkänslig och kunde bli rasande om han hörde ljud från den 21-åriga kvinnans lägenhet.

– Hennes granne har varit väldigt jobbig. Han har tagit något hårt tillhygge och slagit i taket när han hört ljud från ovanvåningen. Det räcker att man skrattar för att han ska reagera, berättar vännen för Aftonbladet och fortsätter:

– Jag blev vittne till det själv när jag var hos henne. När hon gick över golvet så följde han hennes fotsteg och slog i taket efter varje steg.

Erkänner brott

26-åringens advokat Uno Karlsson uppger för Aftonbladet att hans klient erkänner handlingen, men har inte tagit ställning till brottsrubriceringarna.

– Han har medgett att han har bragt den ena kvinnan om livet och att han har skadat den andra kvinnan. Han har också redogjort för omständigheterna kring detta samt lämnat en förklaring till sitt agerande, har Uno Karlsson tidigare sagt till Aftonbladet.

Tillståndet för systern till den skadade kvinnan uppges vara allvarligt men stabilt.

Publisert:

LÄS VIDARE