Victoria återanvände klänning från 2016

avMatilda Wennerholm

NYHETER

Victoria valde svensk design under årets nationaldagsfirande. Ett klädval som hon gjort förut. Samma vita kreation bar hon nämligen på sonen prins Oscars dop för två år sedan.

Tillsammans med maken prins Daniel tillbringade kronprinsessan Victoria nationaldagen på Strömsholms slott utanför Västerås. Dagen till ära bar kronprinsessan svensk design, klänningen ”Emily” från by Malina – ett val hon gjort förut. Senast kronprinsessan bar denna klänning offentligt var på sonen prins Oscars dop den 27 maj 2016.

1 av 8 | Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Synts i flera sammanhang

Just denna klänningsmodell har burits av andra celebra personligheter. Artisten Sanna Nielsen har klänningen i två olika färger – sin vita bar hon under ett avsnitt av Allsång på Skansen som hon ledde 2016. Sångerskan fotades även i en rosa version under Eurovision Song Contest i Lissabon nu i maj. Programledaren Carina Berg har klänningen i svart och delade med sig av det på sin Instagram för knappt två år sedan.

Flera favoriter i repris

Att kronprinsessan Victoria gärna återanvänder plagg har märkts förut. Flera gånger har hon exempelvis burit drottning Silvias kläder på offentliga tillställningar. Hon väljer gärna svensk design, som när hon bar H&M-klänningar på både sin bror Carl Philips bröllop och Nobelfesten 2016. Hon har också setts i designs från Filippa K, Maxjenny, & Other Stories och Efva Attling.

Byter troligen om

Kronprinsessparet hann med en prisutdelning, en invigning och ett tal i Strömsholm och i kväll fortsätter firandet i Stockholm. Kungafamiljen som firat på olika platser i landet i dag kommer att stråla samman i huvudstaden för sedvanligt firande på Skansen. För detta byter kronprinsessan troligen om till traditionell svensk nationaldräkt.

Klockan 17.55 lämnar kungligheterna slottet i Hovstallets hästspända paradvagnar, för att åka längs Slottsbacken, via Strandvägen och över Djurgårdsbron till Skansen.

Från prinsessa till kronprinsessa – så gick det till 00:32