Kvinna misstänkt för barnadråp släppt

NYHETER

Den kvinna som har suttit anhållen misstänkt för barnadråp, efter att ett spädbarnslik hittats i Österåker, har släppts.

– Utredningen om dödsfallet pågår fortfarande och jag kan med hänsyn till förundersökningssekretess inte gå in närmare på vad som lett fram till mitt beslut, säger kammaråklagare Rickard Wahlqvist.

Det var i söndags som polisen kallades till ett villaområde i Österåker norr om Stockholm, där ett dött spädbarn hade hittats.

Barnet hittades när villaområdet städades.

1 av 4 | Foto: Robin Lorentz-Allard

En kvinna greps och vid 23-tiden på söndagskvällen anhölls hon, på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt barnadråp.

Brottsrubriceringen barnadråp används då en kvinna dödar sitt barn vid födseln, ett brott som kan leda till upp till sex års fängelse.

Enligt källor till Aftonbladet låg kvarlevorna i en väska, och kroppen ska ha legat där under en längre tid.

Enligt kammaråklagaren Rickard Wahlqvist vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm pågår fortfarande utredningen om dödsfallet. Men med hänsyn till förundersökningssekretessen vill han inte närmare kommentera på vilka grunder han tagit beslutet om att häva anhållandet av kvinnan.

– Jag har beslutat om att kvinnan inte ska begäras häktad, men förundersökningen fortsätter och misstankar kvarstår. Vad som har gjort att beslutet om att hon inte längre ska vara frihetsberövad har tagits vill jag inte gå närmare in på, säger han.

Enligt Rickard Wahlqvist släpptes kvinnan sent under tisdagseftermiddagen.

– Det är en del förhör som ska hållas och en teknisk utredning ska göras. Men vilken typ av förhör och teknisk utredning det handlar om vill jag inte gå in på, säger Rickard Wahlqvist.

Finns det fler personer som är misstänkta för brott i samband med det här?

– Nej, ingen annan är misstänkt.

Dagens tre rubriker 9 maj 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott