Brott

Mordförsök i Luleå – tre män anhållna

Av: 

Simón Bustamante

NYHETER

Ett stort område runt Hertsö centrum i Luleå spärrades av under söndagskvällen av efter att en man påträffats skjuten.

Senare meddelade polisen att tre män anhållits misstänkta för mordförsöket.

Vid 22-tiden på söndagskvällen spärrade polisen av ett större område kring Ica Hertsön i Luleå.

NSD uppger att två skott ska ha hörts i området och att en man påträffats skjuten vid Ica. En kvinna boende i området var en av de första på plats.

— När hon kommer till Ica så ligger det en man med en skottskada i höften. Sjukvårdspersonal kom till platsen precis efter henne. Huset där hon bor blev avspärrat. Polisen har sagt till henne och de andra grannarna att gå in för de har hittat en väska som kan innehålla ett farligt föremål, säger NSD:s reporter på plats.

Hundpatruller söker av området

Avspärrningen ska sträcka sig runt hela Hertsö centrum, inklusive en skola och en pizzeria. Ett stort antal poliser, vissa av dem tungt beväpnade, ska vara på plats, samt hundpatruller som söker av områden kring Hertsön.

– Jag kan bekräfta att det rör sig om ett grovt brott, säger Kristina Lantto, kommunikatör hos polisen, till Aftonbladet.

Avspärrat hela måndagen

Senare meddelade polisen på sin hemsida att händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp och att tre män anhållits misstänkta för brottet.

Både gärningsmän och offer ska vara kända av polisen sedan tidigare.

Under måndagsförmiddagen var området kring brottsplatsen avspärrad. Hertsöskolan som ligger i området håller därför stängt, vilket påverkar 370 elever.

”Av säkerhetsskäl kommer skolan inte att vara öppen under måndagen”, säger Maarit Enbuske, förvaltningschef, enligt kommunens sajt uppger TT.

Vid 11-tiden hävdes dock avspärrningarna.

Skadeläget för den skottskadade mannen, som är född, 1990, är stabilt.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Luleå

Hertsön