Polisen söker man i 50-årsåldern efter dödsolyckan

14-åriga flickan hade precis gått av buss

avAdam Westin

En 14-årig flicka blev i går kväll påkörd i Orsa och dog senare på sjukhus.

Polisen har en skälig misstänkt, en man i 50-årsåldern, som misstänks för bland annat smitning.

– Vi behöver få så mycket information om ärendet som det bara går, säger Mats Öhman vid polisen.

Strax efter klockan 21 på fredagskvällen inkom larmet om den tragiska händelsen på E45 i södra utkanterna av Orsa.

Flickan hade precis gått av en buss när hon blev påkörd, uppger polisen. Vid 01-tiden meddelades att den 14-åriga flickan dött på sjukhus.

– Vi har en skäligen misstänkt person som vi letar efter, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Foto: Läsarbild
Bilen som hittades i närheten av olycksplatsen.

Man i 50-årsåldern söks

Föraren lämnade platsen och har ännu inte anträffats. Det är en man i 50-årsåldern som polisen letar efter. Han är misstänkt för grovt vållande till annans död, olovligt avvikande från trafikolycksplats och grov vårdslöshet i trafik.

En mörkblå bil med kvaddad front hittades i går, knappt en kilometer från olycksplatsen. Det var en ledig polis som hittade den. Den är inte anmäld stulen.

– Det är en mindre mörkblå bil. Den har skador som tyder på att det var bilen som körde på kvinnan. Framrutan är intryckt och det är skador på huven, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Det finns vittnesuppgifter om att en man setts lämna bilen, som polisen tagit i beslag.

Polisen är mycket intresserade av uppgifter från allmänheten.

– Vi behöver få så mycket information om ärendet som det bara går. Och den som vet något eller tror sig veta var föraren finns någonstans är vi också intresserade att höra från, säger Mats Öhman vid polisen.

Telefonnumret till polisen är 114 14.

”Rykte fortfarande”

Aftonbladet talade i natt med vittnet Daniel, som körde mot Östersund på E45 och fastnade i trafiken efter att vägen stängts av. Han fick ta en omväg runt olycksplatsen, och passerade då en bil som stämmer in på polisens beskrivning.

– Det måste ha varit den bilen. Den hade läckt olja hela vägen från olycksplatsen. Det rykte fortfarande från den så den hade inte stått där länge, säger Daniel till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Orsa

Brott

AB Voice