Rosa lastbilen rullar mot bröstcancer

Foto: Så här ser den rosa lastbilen ut.
NYHETER

Ett åkeri i Kalmar skulle göra om en av sina lastbilar.

Då fick de idén att göra den rosa och skänka pengar till bröstcancerfonden för varje kilometer som bilen går.

Foto: Tobias Olsson och Mattias Bergsten.

Åkeriet MT transport i Ljungbyholm utanför Kalmar har låtit bygga en rosa lastbil för att skänka pengar till Rosa Bandets kamp mot bröstcancer.

Idén fick de när de skulle byta färgkombinationen på en bil.

– Jag ville ha den rosa och den färgen förknippas ju med Rosa Bandet. Så vi kom på att vi skulle sponsra dem och skänka pengar för varje kilometer den går, säger Mattias Bergsten som äger åkeriet MT Transport i Ljungbyholm tillsammans med Tobias Olsson.
Efter fyra månader är nu bilen klar och redo att rulla ut på vägarna och köra rundvirkestransporter.

”Vi har blivit nedringda”

För varje kilometer som lastbilen rullar skänker åkeriet en summa pengar till bröstcancerfonden. De kommer att läsa av mätarställningen en gång om året i fyra års tid, enligt avtalet med Rosa Bandet.

– Det var en rolig och lite annorlunda grej. Vi har släktingar som har haft cancer eller har dött i cancer, så vi ville göra något för välgörenhet, säger Mattias Bergsten.

Framöver kommer den rosa lastbilen ses rulla fram genom Blekinge och Kalmar län. Men redan nu har reaktionerna varit många och positiva.

– Vi har fått bra respons och har blivit nedringda, både av folk som söker jobb hos oss och från media. Folk tycker att det är roligt och ett bra initiativ, säger Mattias Bergsten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar