Lagledaren släpps på fri fot – får reseförbud

1 av 2 | Foto: Henrik Brunnsgård
NYHETER

Lagledaren som anhållits misstänks för sexuella trakasserier vid invigningen för Gothia Cup är försatt på fri fot men får reseförbud. Det har Göteborgs tingsrätt beslutat.

Som Aftonbladet tidigare berättat har en lagledare i 35-årsåldern anhållits för sexuella trakasserier efter att tre flickor i 16-årsåldern ska ha blivit ofredade under invigningen av fotbollsturneringen Gothia Cup i Göteborg.

Mannen har nu försatt på fri fot men får reseförbud med daglig anmälningsplikt. Lagledarens pass är konfiskerat sedan tidigare. Beslutet har fattats efter förhandlingar bakom stängda dörrar i Göteborgs tingsrätt.

Laget som mannen företräder, och som inte kommer från Sverige, har fått lämna turneringen och ett av skälen till att lagledaren begärts häktat är att det finns risk att han lämnar landet.

Nekar till anklagelserna

Enligt uppgifter till SVT ska flickorna fått slå sig lös när de omringats av en grupp unga män som ofredat dem. Lagledaren är den som kunnat pekas ut som pådrivande i händelsen.

Fredrik Engström är mannens offentliga försvarare.

– Hans inställning är att han förnekar brott. Det han sagt är att han varit tillsammans med sitt lag och andra tränare och att det varit uppsluppen stämning. Det ska ha tagits kort och mannen har tagit kort tillsammans med några av de här tjejerna, sa han på torsdagen till Aftonbladet.

Fredrik Engström säger på fredagen till Aftonbladet att mannen är bedrövad över beslutet.

Flera personer kan ha varit inblandade i ofredandena men ingen annan än lagledaren ska ha kunnat pekas ut.