Dansen med gammelmormor som charmar internet

NYHETER

Klippet har setts miljontals gånger

23-årige Jarryd Stoneman på Nya Zeeland tar hand som sin 93-åriga gammelmormor. Nu har ett klipp från hans Facebooksida där han dansar med Katie Thomas, som gammelmormodern heter, setts av miljontals.

Det var i onsdags som klippet dök upp på Jarryds Facebooksida. Sedan dess har dansen setts av nio miljoner och har delats över 30 000 gånger. Men för Jarryd var det mest en vanlig morgon, då han sköter om sin gammelmormor varje dag.

Tagit hand om henne ett år

Gammelmormor, som är 93 år och har alzheimers sedan tolv år tillbaka, togs först om hand av Jarryds mormor men sedan mormodern insjuknat så har Jarryd skött om Katie.

– Jag går in till henne varje morgon och slår på radion. Men just den här morgonen frågade jag henne om hon ville dansa också. Det var min mamma som uppfostrade mig, men gammelmormor har alltid varit där sedan jag var liten, säger Jarryd till New Zeeland Herald.

”Hon bara skakar på huvudet”

Sedan klippet på de två dansandes tillsammans har både Jarryd och Katie blivit något av kändisar men det är inget som bekommer Katie.

– Alla gillar min gammelmormor men jag hade ingen aning om att responsen skulle bli så här. Men hon bryr sig inte alls. Folk har kommit och sagt till henne att hon är berömd men hon bara skrattar och skakar på huvudet, säger Jarryd.

Se det fina klippet nedan.