”Rocka sockorna”-Natheas öppna brev till alla kändisar

Foto: Nathea uppmanar kändisar att tänka sig för innan de pratar.
NYHETER

Nathea, som står bakom initiativet Rocka sockorna, har skrivit ett öppet brev till alla kändisar och Youtube-stjärnor där hon ber dem tänka efter – innan de pratar.

För cirka ett år sedan skapade 11-åriga Nathea Anemyr evenemanget "Rocka sockorna" – främst som en hyllning till systern Noelle som har Downs syndrom, men också till andra som anses vara annorlunda.

Nu har hon skrivit ett Facebookinlägg riktat till alla kändisar, framför allt Youtube-profiler, som använder sig av ord som "mongo" och "CP" som skällsord. Främst är hon kritisk mot två Youtubestjärnor:

– Jag riktar mig speciellt till Jockiboi och Jonna som använder orden i sina prank-videos, det är inte okej, säger Nathea till Aftonbladet och fortsätter:

– De är förebilder för många. Så det är många som lär sig de här orden.

”Sluta vara elaka och börja ta ansvar”

Kan inte alla vuxna bara sluta att vara elaka och börja ta ert ansvar att göra världen mera kärleksfull istället? Tänk om ni istället kunde använda eran kanal att sprida kärlek och upplysning istället? Jag undrar om ni fick träffa min syster Noelle om ni fortfarande skulle tycka det var okej att använda ordet jävla mongo...”, skriver Nathea i sitt inlägg.

Och inlägget har gett resultat. Joakim ”Jockiboi” Berg såg inlägget och svarade, berättar Nathea.

– Jag blev jätteglad när mamma berättade det.

Enligt Nathea så tar han åt sig av det hon skrivet och ska tänka på det i framtiden.

– Jag tackade för att han svarade.

Hoppas att fler tänker sig för

Med sitt inlägg hoppas Nathea att alla ska tänka sig för innan de säger något, speciellt kända personer som är förebilder.

– Jag hoppas verkligen att fler tänker sig för och på hur man använder sig av orden – men egentligen borde man inte säga så alls.

Här nedan kan du läsa hela Natheas öppna brev.

ARTIKELN HANDLAR OM