Här räddar byns invånare leoparden från att drunkna

NYHETER

Invånarna i den indiska byn och räddningspersonal gick samman för att rädda en leopard som fallit i en brunn, skriver National Geographic.

En bonde i den indiska byn Pimpalgaon Siddhanath i regionen Maharashtra i Indien vaknade upp till hjärtskärande vrål i söndags morse. När han tittade efter visade det sig att vrålen kom från en leopard som fallit i en 18 meter djup brunn.

Bonden slog larm direkt och räddningspersonal bestående av bland annat anställda från den ideella djurorganisationen Wildlife SOS kom till platsen.

”Var på väg att drunkna”

När de var på plats började de räddningsaktionen tillsammans med byborna.

Den skräckslagna leoparden var på väg att drunkna och klamrade sig desperat fast i ett rep för att hålla sig över vattenytan”, skriver Wildlife SOS själva på sin hemsida.

De sänkte ned en plattform av trä i brunnen som den utmattade leoparden klättrade upp på, därefter sänkte de ned en bur. Först blev leoparden rädd för buren men tillslut hoppade den in och tillsammans kunde byborna och räddningspersonalen hissa upp buren.

”En otrolig historia”

Leoparden, som är en treårig hona, undersöktes och släpptes sedan ut i naturen. Hon föll sannolikt i brunnen när hon jagade byte.

Hela räddningsaktionen fångades på film och hundratusentals människor har sett insatsen.

– Detta är en otrolig, hjärtevärmande historia om ett samhälle som går samman för att främja djurlivet, säger Luke Dollar, en biolog som driver National Geographics Big Cats Initiativs, skriver National Geographic.

Se räddningsaktionen här ovan.