Hon lurade chefen – satte dit honom för sexuella trakasserier

Foto: Makana lyckades sätta dit sin chef.
NYHETER

När 21-åriga Makana Milhos chef utsatte henne för sexuella trakasserier såg hon till att sätta dit honom – med hjälp av sin mobil och Facebook, skriver brittiska Metro.

21-åriga Makana Milho, som bor i Honolulu på Hawaii, utförde sin samhällstjänst som städare när hon blev sexuellt trakasserad av sin handledare och chef Harold Villanueva. Det hela började den 22 juli på en toalett hon städade där han ska ha ”klappat till och nypt hennes rumpa".

”Kände mig helt maktlös”

När de satt i hans bil fortsatte trakasserierna. I bilen sa han att hon kunde få gå hem tidigare – om hon utförde sexuella tjänster. Han hade kört dem till en parkeringsplats när hon lyckades få igång sin mobilkamera i väskan och sände konversationen direkt på sin Facebook. I klippet hör man att hon får förslaget om att utföra sexuella tjänster – i utbyte mot att sluta tidigare. 

– Allt snurrade. Jag visste inte vad han skulle göra med mig. Jag kände mig helt maktlös, säger hon enligt brittiska Metro.

Förutom att Harold Villanueva bad henne om sexuella tjänster hör man att han även skryter om att han har fått sexuella tjänster av andra kvinnor som har samhällstjänst. Dessutom ber han Makana att de ska hålla deras konversation hemlig.

”Ett nej är ett nej”

Klippet, som flera utländska medier har uppmärksammat, fick 197 000 visningar innan hon bestämde sig för att ta bort det från sin Facebooksida.

Var aldrig rädd att berätta och agera. Kom ihåg att det aldrig är ditt fel. Det spelar ingen roll vad du har för yrke, sexuell läggning eller ditt förflutna. Ett nej är ett nej!”, skriver Makana, som själv är transsexuell, i ett Facebookinlägg.

Polisen har gripit Harold Villanueva och han är misstänkt för sexuellt ofredande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hawaii