Ammade sin sju veckor gamla dotter – då tillkallades vakt

1 av 2 | Foto: Facebook
Katy blev tillsagd av en vakt när hon ammade sin hungriga sju veckor gamla dotter.
NYHETER

Katy Scrigna i England blev tillsagd av Ikeas säkerhetsvakt när hon var tvungen att amma sin några veckor gamla dotter.

Nu ber varuhuset om ursäkt, skriver Manchester Evening News.

I tisdags var Katy Scrigna och hennes familj på Ikea i engelska staden Ashton-under-Lyne. När hon var tvungen att amma sin sju veckor gamla dotter kom en säkerhetsvakt fram och bad henne att flytta sig till en speciell del i varuhuset för just amning – något som hade att göra med Ikeas policy. Hon fick höra att det var varuhusets hälso- och säkerhetschef Dale som skickat fram vakten då det ska ha kommit klagomål från andra kunder.

Chefen gav henne en äcklad min

I ett argt Facebookinlägg berättar Katy om händelsen. Där nämner hon att varuhuset bryter mot engelsk lag när de förbjuder mammor att amma var de vill i varuhuset.

Även om jag inte tror att det på riktigt ingår i er policy, då jag inte tror att det ens finns i någons policy, så är jag förfärad och ledsen över att ni har anställt denna typ av människor”.

I inlägget skriver hon också om chefens beteende när hon talade med honom. Han ska ha gjort en äcklad min när han såg henne amma och ignorerat henne när hon förklarade att det var ett lagbrott. Han sa även ”sådana som ni” flera gånger när han talade till Katy.

Det var motbjudande, omänskligt, oförskämt och nedsättande sätt att referera till en ammande mamma”.

Hon är trots detta glad att det hände henne och ingen som är mamma för första gången som kanske hade påverkats mer.

Den första platsen jag ammade bland folk var det på en soffa bredvid min man på kafét på Ikea i Asthon. Jag kände mig säker där. Och jag aldrig stött på något annat än leenden från anställda när jag ammat där. Men i dag, sorgligt nog, förstörde er häslo- och säkerhetschef detta. Han förstörde för alla ammande mammor”·

Ikea ber om ursäkt

En talesperson för Ikea bekräftar att händelsen ägt rum och ber om ursäkt, skriver Manchester Evening News. Denne säger att en ur personalen fått fel information och att butikschefen nu har understrukit för alla anställda att Ikea har en öppen amningspolicy.

– Vi har en öppen inställning till amning i alla våra butiker. Förutom skötselrum i våra restauranger och speciella ställen för ändamålet, så får mammor amma precis var de vill i våra butiker.