Flicka påkörd av bil i Tandådalen – dog

1 av 3
NYHETER

Ett flicka i åttaårsåldern har blivit påkörd av en personbil i Tandådalen.

När ambulansen kom fram till platsen var barnet ”inte kontaktbart”.

Hon kom ut på vägen efter att åkt på en madrass från en sluttning som ligger i anslutning till familjens hyrda stuga och skadades så svårt av bilen att hon avled.

En flicka i åttaårsåldern har blivit påkörd av en bilist i Tandådalen. Olyckan inträffade strax efter klockan två på söndagseftermiddagen.

– Hon var ute och åkte på en madrass i en sluttning som ligger i anslutning till familjens hyrda stuga och ut på vägen. Där kör bilen på henne, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Flickan var i Sälen med sin familj på semester. De hade hyrt en stuga i ett stugområde i Tandådalen och det var i samma stugområde som olyckan skedde.

”Är mycket tragiskt”

Anders Gustavsson förklarar att flickan råkat åka för långt på den madrassliknande åkdynan. Hon skadades så svårt att hon avled, meddelar polisen. Flickans anhöriga är underrättade om olyckan.

– Det är mycket tragiskt. Familjen till flickan och föraren av bilen är väldigt chockade, säger Anders Gustavsson.

Polisen är på plats med en patrull har inlett en förundersökning om vållande till annans död.

Ambulansen var på plats

Räddningstjänsten i Sälen-Malung larmades till platsen men styrkan var framme samtidigt som ambulansen och hann inte ingripa.

– Ambulans har varit där och tagit med sig barnet, säger Hans Andersson, räddningschef i beredskap på förbundet.

Tandådalen är ett populärt skidområde i Dalarna dit många barnfamiljer och skidentusiaster åker under sportlovsveckorna.

ARTIKELN HANDLAR OM