Misstänkt mordbrand på planerat HVB-hem

avBjörn Berglund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Läsarbild

Ett planerat boende för ensamkommande i Insjön totalförstördes i en brand under måndagsmorgonen.

Polisen utreder nu händelsen som mordbrand.

– Det finns inga tecken på att något annat skulle ha startat den, säger Björn Mattsson vid polisen i Dalarna.

Polisen fick larm 04.36 om en brand i en fastighet i Insjön, söder om Leksand.

När räddningstjänsten anlände till platsen var branden fullt utvecklad och byggnaden gick inte att rädda. Vid sjutiden ska branden ha upphört och byggnaden ska vara totalförstörd.

– Nu pågår eftersläckning och brandplatsövervakning då det finns risk att det tar eld i ruinerna, säger Björn Mattsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Händelsen rubriceras nu som mordbrand.

– Det finns inga tecken på att något annat skulle ha startat den och det är så omfattande skador. Vi har spärrat av området och vi avvaktar teknisk undersökning i samråd med räddningsledaren, säger Björn Mattsson.

Planerat sylboende

Enligt polisen finns inga misstankar om att någon människa har skadats i branden. Fastigheten höll på att totalrenoveras då Leksands kommun planerade att öppna ett hem med plats för 14 ensamkommande flyktingbarn i augusti.

Ett vittne i området som Aftonbladet varit i kontakt med hörde talas om branden via sitt Facebookflöde och gick dit för att se själv.

– Jag var där och kikade och det var mycket rök. Det är lite intressant, förra veckan hade kommunen ett informationsmöte om att HVB-hemmet skulle öppna upp i augusti och nu brann det ner. Det är ett intressant sammanträffande, händelserna går slag i slag, säger vittnet.

Publicerad: