Svårt sjuke Mats flygs nu hem till Sverige

Av: Erik Melin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6 | Foto: PRIVAT
Mats Öberg, 55, är mycket allvarligt sjuk.

Mats Öberg, 55, blev allvarligt sjuk i Thailand och har i flera veckor legat nedsövd på sjukhus utan att få hjälp av försäkringsbolaget.

Nu har han till slut kunnat flygas hem till Sverige.

– Utan all hjälp och allt stöd hade vi aldrig klarat av det, säger Mats son Rasmus Öberg till Aftonbladet.

I slutet av juli reste Mats Öberg från Eslöv till Thailand för två veckors semester. Han kände sig småsjuk inför avresan och när han landade kollapsade han och fick läggas in på sjukhus. Läget förvärrades och han har sedan början av augusti legat nedsövd, efter att bland annat ha drabbats av en stroke, flera blodproppar, lunginflammation och hjärninflammation.

Det allvarliga läget till trots har Mats försäkringsbolag Trygg Hansa inte velat hjälpa till, med hänvisning till att han haft ett befintligt vårdbehov.

Mats familj reste i ett tidigt skede till Thailand för att vara vid hans sida och har samlat in pengar för att kunna få hem honom till Sverige.

Nu har familjens kamp gett resultat.

Flygs till Danmark

På tisdagskvällen, thailändsk tid, skickades Mats hem i ett vanligt flygplan men med ett medicinskt team vid sin sida.

– Det är helt och hållet insamlingen som finansierat allting, säger sonen Rasmus Öberg.

Mats flygs till Köpenhamn där han hämtas med ambulans för vidare transport till sjukhus i Sverige.

”Tack till alla”

Tillsammans med sina syskon och sin mamma, som också varit i Thailand, åker Rasmus nu hem till Sverige för att fortsätta finnas vid sin pappas sida.

– Det är en enorm lättnad att vi kan komma hem och sköta allting hemifrån. Flygturen för pappa är fortfarande en risk men han har blivit ”clearad” av fyra olika expertläkare här i Bangkok så det är bara att hålla tummarna, säger Rasmus Öberg.

Tillsammans med familjen vill han rikta ett tack till alla som hjälpt till.

– Ännu en gång tack till alla fantastiska människor som på olika sätt – med meddelanden, samtal och bidrag – hjälpt oss att klara de senaste tre veckorna som utan tvekan varit de tuffaste som någon av oss varit med om. Utan all hjälp och allt stöd hade vi aldrig klarat av det.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN