”Nyckelperson” jagas för Thailandsbomber

1 av 16
NYHETER

Förra veckan inträffade minst 11 explosioner på kort tid i Thailand.

Fyra personer dog och flera skadades.

Nu har polisen utfärdat en arresteringsorder på en misstänkt person som knyts till attackerna.

Jakten på de ansvariga för förra torsdagen och fredagens bombvåg i Thailand fortsätter. Minst elva bomber exploderade – bland annat på stora turistmål som Phuket och Hua hin – och fler har hittats av polis.

På tisdagkvällen, lokal tid, meddelade thailändsk polis att en arresteringsorder utfärdats för en ”nyckelperson” med koppling till den väpnade konflikten med rebeller som pågår i södra Thailand, skriver Bangkok Post.

DNA-spår på sprängladdningar

Den misstänkte personens DNA hittades på två sprängladdningar, riggade att explodera med hjälp av mobiltelefon, men som aldrig exploderade.

Sprängladdningarna hittades på en marknad i Phuket på kvällen den 10 augusti och förstördes av polis innan de hann detonera.

”Nyckelpersonen” fanns redan i polisens register, misstänkt för tidigare bombningar i Narathiwat-provinsen 2004.

Enligt polisen tros mannen fortfarande befinna sig i landet.

Kan leda till fler gripanden

Man hoppas att ett eventuellt gripande av personen ska kunna leda till ett kartläggande av nätverket bakom attackerna och fler gripanden.

Försvarsminister Prawit Wongsuwon sa på måndagen attackerna kan ha involverat rebeller från konflikten i södra Thailand som anlitas för att utföra bombningarna. Däremot menar han att attackerna inte ska ses som en utvidgning av konflikten.

ARTIKELN HANDLAR OM