Många barn skadade i blixtkaos – i flera länder

1 av 7
NYHETER

Elva personer har skadats i samband med ett blixtnedslag i centrala Paris, varav flera är barn.

Även Tyskland har drabbats – 35 personer har skadats vid ett blixtnedslag på en fotbollsmatch. 30 av dem är barn.

Omkring 40 barn har skadats sedan ett blixtoväder dragit in i Europa.

I Paris har minst elva personer skadats, varav de flesta av dem är barn, när blixten slog ned under ett barnkalas i Parc Monceau, bara en kilometer från Triumfbågen.

– För närvarande har vi olyckligt nog elva skadade, varav tio är barn. Den elfte var en vuxen som följde med gruppen barn, säger Vincent Baladi som representerar den lokala myndigheten, till Sky News.

Fyra av de skadade kämpar just nu för sitt liv, rapporterar AP.

Firade födelsedag

Barnen firade en födelsedag tillsammans med några vuxna i en park. Men under firandet började det regna och de sökte skydd under ett träd – då ska blixten ha slagit ned i det träd som de sökt skydd under, rapporterar Franceinfo. Barnen var mellan 7 och 14 år gamla.

Enligt Eric Moulin, befälhavare vid räddningstjänsten, var det en ledig brandman som först kom fram till platsen. Han ska ha ryckt in och gjort hjärt- och lungräddning och hjärtmassage samtidigt som han påkallade räddninstjänst.

– Utan hans hjälp i början under de första minuterna hade situationen blivit mycket värre, säger han till Sky News.

30-tal barn skadade på match

Blixten har även slagit ned i Tyskland. Precis efter att en ungdomsmatch i Hoppstaedten avslutats slog blixten ner i domaren. 35 personer rapporteras skadade, varav 30 barn. Tre personer, varav alla är vuxna, ska ha skadats allvarligt och förts till sjukhus, skriver Der Spiegel.

Barnen på fotbollsmatchen var mellan 9 och 11 år gamla.

Landet har plågats av extremväder under helgen. Det har varit rejäla stormar, kraftigt regn och haglat mycket i västra Tyskland, men enligt vittnen regnade det inte och himlen var inte mörk när blixten slog ned.

Myndigheter ska dessutom ha utfärdat en stormvarning för södra och västra delar av landet under helgen, rapporterar AFP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Paris