Aida och hennes barn släpades efter bussen

1 av 3 | Foto: Barnvagnen fastnade i bussdörrarna och Aida släpades efter med sitt barn, allt hon kunde tänka på var att skydda sin dotter.
NYHETER

Bussdörrarna klämde fast vagnen och 27-åriga Aida och hennes tio månader gamla dotter släpades flera meter med bussen innan de kom loss.

– Det enda jag tänkte var ”snälla låt inget ha hänt henne, låt mig bryta varenda ben i kroppen istället”, säger hon. 

I tisdags kväll vid 22-tiden hoppade Aida på en buss söder om Stockholm med sin tio månader gamla dotter sovandes i sin barnvagn. När hon var framme vid sin station var hon den sista att stiga av. Aida hann knappt ut innan bussdörrarna stängdes och vagnen fastnade i dörrarna.

– Jag och min dotter släpades flera meter med bussen som gasar iväg, säger hon.

Aida åkte i marken där hon gjorde flera volter innan hon fick loss vagnen som hamnade över henne upp och ner – bussen åkte iväg utan att stanna. Det enda hon hade i åtanke var hennes dotter.  

– Jag trodde att jag skulle hitta min dotters kropp på marken, säger hon och fortsätter:

– Det enda jag tänkte var ”snälla låt inget ha hänt henne, låt mig bryta varenda ben i kroppen istället”.

"Andas hon, lever hon?"

Som tur är var dottern oskadd. Aida själv kunde dock knappt gå på sitt ena ben och hennes knän och armbågar blödde – men hon var bara glad över att hennes dotter klarat sig.

–  Tack gode gud att jag använde bälte på henne, jag hade nyss köpt det. Nu förstår jag vikten av hur viktigt det är att använda det.

Aida är i dag svullen och blå, dessutom har hon hjärnskakning och mår psykiskt dåligt av händelsen.

"Vad ska kunna ersätta min förstörda axel?"

Hon har varit i kontakt med bussbolaget Nobina, som opererar SL:s bussar. De har hänvisat henne till deras försäkringsbolag så att hon kan få ersättning – ett svar Aida inte är nöjd med. Hon känner att hon inte kommer vilja åka buss igen.

– Jag har ibland känt mig otrygg innan och nu försvann min trygghet när jag klev ur bussen.

"Extremt ovanlig händelse"

Jens Råsten som jobbar för Nobinas pressjour vet om händelsen och enligt honom är denna typ av händelse extremt ovanlig.

– Tack och lov gick det bra med barnet, vi har uppmanat henne att ta kontakt med försäkringsbolaget.

De håller just nu på att utreder händelsen och har en dialog med chauffören för att få klart för sig vad som har inträffat och varför.

Hur ser ni på att kunden inte vill åka buss igen?

– Det är jättetråkigt att hon upplever det så, buss är generellt ett av de tryggaste sättet att resa på. Jag har förståelse för att man blir uppskakad, men det är inte bussen som orsakat detta utan dessvärre människan.

Aida har polisanmält händelsen och enligt polisen Polisområde Stockholms syd pågår en utredning om vållande till annans kroppsskada.

Aida heter egentligen något annat.